Kronologisk oversigt

2009 U/19 landsholdet (årgang 90) kvalificerer sig til 2. EM-kvalifikationsrunde i Portugal, men trods sejr mod Grækenland, lykkedes det ikke at kvalificere sig til EM-slutrunden i Ukraine.

U/19 landsholdet (årgang 91) besejrer Italien med 4-1 inden holdet tager til Israel og vinder 1. EM-kvalifikationsrunde.
   
2008 U/19 landsholdet går ubesejret gennem 1. EM kvalifikationsrunde på Cypern og kvalificerer sig dermed til den afgørende EM-kvalifikationsrunde i foråret 2009.
   
2001 Efter en pause på 13 år lykkedes det U/18-landsholdet at kvalificere sig til EM-slutrunden i Finland ved i returopgøret at besejre Holland 3-2 på hjemmebane efter 1-1 i den første kamp i Holland.

Holdet tabte dog efterfølgende alle sine tre kampe til henholdsvis Belgien, Spanien og Polen.

På lige fod med de øvrige lande i UEFA skiftede U/18-landsholdet navn til U/19-landsholdet

   
1997 Efter adskillige år uden kvalifikation var det danske hold utrolig tæt på at komme med til EM-slutrunden, men efter lodtrækning med Irland glippede det desværre igen.

Unionsstævner for U/17 blev afskaffet fra og med 1997.

   
1996 UEFA besluttede endeligt, at EM-turneringen skulle være med aldersskæring 1. januar i stedet for 1. august. Beslutningen trådte i kraft fra og med EM-turneringen 1996/97.
   
1991 For første gang blev betegnelsen U/17* benyttet som det officielle navn for DBUs ynglingeunionsstævne for at tilpasse sig UEFAs nye internationale bestemmelser om 1-årige turneringer frem for 2-årige. Bestemmelserne betød i realiteten, at man for at tilpasse sig forholdene måtte sænke aldersgrænsen med et år for alle ungdomsstævnerne.

*I lighed med begrundelsen for U/15-landsholdet, så fungerer U/17-landsholdet først og fremmest som forberedelse og mulighed for at opnå en vis international erfaring og rutine før oprykningen til U/18. Derfor registreres holdets kampe også officielt som U/18-landskampe.

   
1988 Endnu en gang havde Danmark kvalificeret sig til deltagelse i en EM-slutrunde. Denne gang i Tjekkoslovakiet, hvor det blev til ét nederlag og én uafgjort kamp, der derefter blev tabt på straffe.
   
1984 Danmark havde kvalificeret sig til EM-slutrunden i USSR, men formåede ikke at gå videre fra den indledende pulje.
   
1981 Også dette år havde Danmark kvalificeret sig til EM-slutrunden, men formåede ikke at gå videre fra den indledende pulje.
   
1979 Efter to år uden at kvalificere sig, havde det danske hold igen formået at tilkæmpe sig en plads i EM-slutrunden, der blev afholdt i Østrig. Men holdet formåede ikke at gå videre efter de indledende puljekampe.
   
1976 Danmark havde også dette år kvalificeret sig til EM-slutrunden, men trods to sejre og kun ét nederlag formåede de ikke at gå videre fra den indledende pulje. Det kunne dog trøste lidt, at det enlige nederlag var til de senere vindere fra Sovjet.
   
1975 Endnu en gang havde Danmark kvalificeret sig til EM-slutrunden. Denne gang i Schweiz, hvor de kun var ét sølle mål fra en puljesejr og dermed fra at gå videre efter de indledende kampe.
   
1974 Igen havde det danske hold kvalificeret sig til EM-slutrunden, der dette år blev afholdt i Sverige. Danmark opnåede en fornem 2. plads i sin indledende pulje, hvor de kun tabte knebent til de senere vindere fra Bulgarien.
   
1973 Danmark deltog for første gang i en EM slutrunde for ynglinge. Slutrunden foregik i Italien, hvor holdet desværre måtte indkassere tre nederlag.
   
1972 Desværre var det ikke lykkedes Danmark at kvalificere sig til EM-slutrunden i første forsøg.
   
1971 Skelsættende år, fordi DBUs bestyrelse vedtog forførste gang at deltage i UEFAs ynglingeturnering (EM).
   
1969 Danmark var vært for en ny international ynglingeturnering, der afløste den inter-nordiske turnering, som blev spillet for sidste gang i 1968. Det danske hold blev nr. 3.
   
1964 For første gang afholdtes en inter-nordisk ynglingeturnering i anledning af DBUs 75 års jubilæum. Danmark blev samlet vinder af turneringen.
   
1950 For første gang blev et dansk ynglingelandshold oprettet . Holdet spillede sin første kamp mod Norge den 1. juli i Oslo. Kampen endte uafgjort 1-1.

 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første