For klubber

Den åbne skole og skolereformen giver jeres fodboldklub mulighed for at samarbejde med den lokale skole om at sætte fodbold på skoleskemaet. I byder ind med jeres fodboldfaglighed og træningsmetoder - til gengæld er der udsigt til flere frivillige, flere medlemmer og et større lokalt kendskab til jeres klub.

Samarbejdet med skolen kan variere og afhænger af hvilke kompetencer, I kan stille til rådighed.

DBU hjælper jer i gang

Kontakt din lokalunion, hvis du vil vide mere om samarbejdet med skolerne og hvordan DBU kan hjælpe jer godt i gang med processen.

Kontakt til skolen
Til den indledende kontakt med skolen har DBU udarbejdet en kort beskrivelse af 'Fodbold i skolen´, som I kan aflevere til skolen, og som fortæller, hvad de kan bruge fodbolden til.

I kan også finde inspiration på DBU's skolesite, der er målrettet skolelærere og -ledere med masser af fodboldaktivtier, der let kan benyttes i undervisningen.

Værd at vide om samarbejdet med skolen:
  • Stå ikke alene med eleverne – den ansvarlige pædagog/ underviser bør være til stede hele tiden i ført træningstøj. Ansvaret for kvaliteten og læringsmål ligger hos skolen.
  • Lav en samarbejdsaftale med skolen. I aftalen afklares ansvar for økonomi, fravær, tavshedspligt, forsikringsforhold. Bemærk at klubben er dækket af den kollektive forsikring.
    En samarbejdsaftale mellem skolen og klubben kan downloades her
  • Er der tale om længerevarende forløb (over tre måneder) med de samme børn, skal skolen indhente børneattest på træneren fra idrætsforeningen. Dette skal ske på baggrund af samtykke fra den pågældende person. Det kan ikke ske ved at idrætsforeningen – på skolens anmodning – blot videregiver fortrolige oplysninger, som foreningen ligger inde med. Se yderligere oplysninger om børneattester herSkriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første