Sørg for lige meget spilletid til alle børn

ALLE børn skal spille LIGE MEGET i ALLE kampe – for det har de simpelthen lige meget ret til!

Princippet om Lige Meget Spilletid i børneårgangene har erstattet HAK-princippet (”Halvdelen-Af-Kampen Princippet”).

Den enkelte træner skal sikre lige meget spilletid til alle spillerne, så det er vigtigt, at klubben sikrer opbakning til denne tilgang fra alle trænere.

Det skal ikke forstås som en stopursøvelse, men det handler i bund og grund om, at alle børn har ret til at spille lige meget. Uanset kampens udvikling, stillingen i kampen etc. har alle børn ret til at spille lige meget. Børnefodbold handler om den enkelte spillers udvikling, og ingen børn udvikler sig ved at sidde på bænken.

 

Sådan kan I arbejde med at imødekomme anbefalingen:

  • Husk at skifte ud, og sørg for, at alle spiller lige meget.
  • Et forslag til at sikre udskiftningerne undervejs, er at indlægge korte indskiftningspauser i hver halvleg.
  • Aftal eventuelt med modstanderens træner og kamplederen, at der indlægges indskiftningspauser, så begge trænere mindes om at skifte ud.
Grafik Indskiftningspause1 1000X350 Grafik lånt af DBU Jylland
  • En indskiftningspause kan afvikles i forbindelse med et spilstop ca. midtvejs i halvlegen, hvor trænerne opfordres til at skifte spillere. Tiden stoppes ikke under skiftene, men skiftene afvikles hurtigt og effektivt på højst ét minut.
    Som ovenstående illustration demonstrerer, kan en kamp blive inddelt i fire perioder, opdelt af to indskiftningspauser og en helt normal halvlegspause. Udgangspunktet for træneren skal være, at de skal sigte efter at lade alle spillerne være på banen i tre ud af fire perioder.
  • Brug eventuelt skabelonen her til at sikre, at der i hver kamp tilstræbes lige meget spilletid
  • Hør podcasten fra DBU Jylland om Lige Meget Spilletid: