Legends Tour

EM-slutrunden i fodbold står for døren, og det markeres med at sende et mobilt EM-museum på Danmarksturné. Legends Tour besøger fra den 10. maj til den 8. juni syv danske byer.

 

Der bliver skrevet dansk fodboldhistorie, når Parken i København lægger græs til Danmarks indledende kampe ved sommerens EM-slutrunde. Og for at hjælpe hele Danmark med at finde EM-feberen frem har vi skabt det mobile EM-museum ’Legends Tour’.

 

Omdrejningspunktet for udstillingen er fortællingen om EM-triumfen fra 1992 og Danmarks EM-historie frem til slutrunden. Det sker igennem historier, merchandise og billeder fra hele Danmark. Gæsterne kan desuden tage aktivt del i udstillingen og fortælle deres egne anekdoter og oplevelser fra den sommer, hvor hele landet eksploderede i fodboldfest og fællesskabsfølelse, da Faxe ’ramte den lige i røven’.

 

- Danmark har en rig EM-fodboldhistorie, og alle minderne er nu samlet på det flytbare EM-museum, som bevæger sig igennem hele landet. Derfor er Legends Tour en gylden mulighed for at blive ramt af EM-feberen allerede inden starten på sommerens slutrunde, siger Jakob Jensen, administrerende direktør i DBU.

 

På museet kan man se det ikoniske EM-trofæ, UEFA gav Danmark efter triumfen i Sverige i 1992, samt trøjer, handsker og andre historiske elementer fra ’sommeren, vi aldrig glemmer’ og andre slutrunder. Det bringer danskerne endnu tættere på EM og kan vise, hvordan fodbolden gennem tiden har samlet os som nation.

 

- Vi vil med Legends Tour vække minder og følelser ved at tage danskerne med en tur ned ad Memory Lane med ikoniske billeder af danske stjernespillere, med pokalen og med andre spændende effekter, forklarer Jakob Jensen.

 

Hele den fascinerende historie om turneringen er tilmed en verdenspremiere, eftersom udstillingen er den første af sin art nogensinde. Udover at kunne (gen)opleve Danmarks EM-historie, kan man også tippe en 13’er og være med i en konkurrence om fede præmier.

 

Når Legends Tour har været i de syv danske byer, bliver udstillingen flyttet til Ofelia Plads i København, hvor den vil blive stående under hele EM-slutrunden. Ofelia Plads er officiel Football Village under slutrunden i København.


Plan for Legends Tour:
10.-12. maj: Hillerød
13.-15. maj: Horsens
17.-19. maj: Nyborg
20.-22. maj: Nibe
25.-26. maj: Slagelse
27.-29. maj: Struer
31. maj-1. juni: København, Nørrebrohallen
2.-3. juni: København, Litauens Plads
4.- 5. juni: København, Christianshavns Torv
6.-7. juni: København, Göteborg Plads
8. juni: København, Tingbjerg