Kvalifikationsturneringen: Kvalifikationsregler

For første gang i Europamesterskabets historie vil slutrunden blive spillet med deltagelse af 24 landshold.

Med Frankrig som automatisk deltager spiller de øvrige 53 europæiske landshold om 23 pladser ved slutrunden.

De ni gruppevindere og de ni to’ere kvalificerer sig sammen med og den bedste tre’er på tværs af de ni grupper direkte til slutrunden.

De øvrige otte tre’ere vil blive lodtrukket til fire play off-opgør, som spilles efter pokalprincippet på hjemmebane og udebane.


Intern placering - gruppespil:

Hvis to eller flere hold slutter kvalifikationsturneringen med samme points i deres respektive grupper, bliver slutstillingen internt i grupperne afgjort ud fra følgende prioriterede kriterier:

A: Højeste antal points opnået i gruppekampe mellem de pågældende hold.
B: Målforskel fra gruppekampe mellem de pågældende hold.
C: Flest scorede mål i gruppekampe mellem de pågældende hold.
D: Flest scorede mål på udebane i gruppekampe mellem de pågældende hold.
E: Hvis disse kriterier (A, B, C, eller D) ikke afgør stillingen mellem to eller flere hold, tilføjes følgende yderligere kriterier for at afgøre placeringen mellem disse hold:
F: Målforskel fra alle gruppekampe.
G: Flest scorede mål i alle gruppekampe.
H: Flest scorede mål på udebane i alle gruppekampe.
I: Fairplay-resultat efter alle gruppekampe.
J: Placering på UEFA’s landsholds koefficientliste.

Holdende, der slutter som nummer ét og to i de ni grupper kvalificerer sig direkte til slutrunden sammen med det hold, der slutter bedst blandt de ni nummer tre på tværs af de ni grupper:


Placering blandt tre’erne på tværs af de ni grupper:

Den ”bedste tre’er” på tværs af grupperne findes gennem de ni tre’eres resultater mod holdene, der slutter som nummer ét, to, fire og fem i det pågældende holds gruppe på baggrund af følgende kriterier:

A: Højeste antal points opnået i gruppekampe mod de pågældende hold (1, 2, 4 og 5).
B: Målforskel fra gruppekampe mod de pågældende hold (1, 2, 4 og 5).
C: Flest scorede mål i gruppekampe mod de pågældende hold (1, 2, 4 og 5).
D: Flest scorede mål på udebane i gruppekampe mod de pågældende hold (1, 2, 4 og 5).
E: Fairplay-resultat i gruppekampe mod de pågældende hold (1, 2, 4 og 5).
F: Placering på UEFA’s landsholdskoefficientliste (koefficientberegning).

Reglen om at se bort fra resultater mod de hold, der slutter sidst som nummer seks i gruppe med seks hold skal balancere det maksimale antal points, det tredjebedste hold i gruppen med fem hold kan opnå.

Blandt de ni hold, der slutter på tredjepladsen i de ni grupper, kvalificerer det bedste af de ni tre’ere sig direkte til slutrunden.

De sidste fire deltagere findes gennem play off-kampe:


Play off-kampe:

Modstanderne til de fire dobbeltopgør findes gennem lodtrækning.

Vinderne af dobbeltkampene findes gennem ”pokal-princippet”. I tilfælde af to uafgjorte kampe eller en sejr til hvert hold er vinderen det hold, der har scoret flest mål over de to kampe alternativt det hold, der har scoret flest udebanemål.

Hvis begge hold har scoret lige mange mål henholdsvis på ude- og hjemmebane, kvalificerer det hold sig, som har scoret flest mål på udebane.

Hvis holdene har scoret lige mange mål i alt og lige mange mål på udebane efter de to gange ordinær spilletid (90 minutter plus tillægstid) skal den samlede vinder af de to kampe søges fundet gennem to gange 15 minutters ekstra spilletid.

Hvis begge holder scorer lige mange mål i den ekstra spilletid, vil udebanemål tælle dobbelt. Hvis ekstra spilletid slutter uden scoringer, skal den samlede vinder findes efter straffesparkskonkurrence.

Ved straffesparkskonkurrence udpeger træneren for hvert hold fem spillere til at sparke holdets fem straffespark. Hvis de første to gange fem straffespark slutter uafgjort, vil straffesparkskonkurrencen blive fortsat med ét straffespark af gangen til hvert hold.

Hver spiller må kun sparke ét spark. Hvis der er behov for flere straffespark, end der er spillere til rådighed, skal spillerne sparke straffespark igen i samme rækkefølge, som de første gang sparkede. Kun spillere, der var på banen ved afslutningen af de to gange 15 minutters ekstra spilletid kan blive valgt til at deltage i straffesparkskonkurrencen.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første