1924 - Paris, Frankrig

Danmark deltog ikke.

Nederlaget i den indledende kamp fire år tidligere markerede afslutningen på dansk fodbolds tidlige guldalder, dels fordi de øvrige europæiske nationer rent sportsligt var kommet op på Danmarks niveau, dels fordi det formelle amatør-begreb forhindrede DBU i at stille med det sportsligt, stærkeste hold.

DBU havde tidligere delvist kunnet kompensere de danske amatørspillere for tabt arbejdsfortjeneste, en formel mulighed som var sanktioneret af FIFA, men som IOC forud for legene i 1924 satte en stopper for, da komitéen besluttede, at ingen OL-deltager måtte have modtaget nogen form for kompensation for at spille fodbold.

Dermed måtte DBU, under officielle protester til FIFA og IOC, inddele A-landsholdet i et A- og B-landshold - ”Amatører af 1. Grad” og ”Amatører af 2. Grad”.

Samtidig valgte OL-komittéen i Paris at afvikle OL-slutrunden i slutningen af maj og begyndelsen af juni, hvilket var identisk med den periode, hvor den københavnske klub-sammenslutning, ”Stævnet”, traditionel inviterede engelske klubhold til opvisningskampe.

DBUs bestyrelse forholdt sig til spørgsmålene om deltagelse i det internationale fodbold-samkvem og de problematiske amatør-begreber med betydningen for, at klubberne kunne spille internationale venskabskampe, og besluttede på et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 17. november 1923 sig endegyldigt for: ”.., at der ikke anmeldes hold til De olympiske Lege i Paris 1924.”

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første