Kampreferater

Her kan du læse kampreferater fra U17-landsholdets kampe.

Du kan også følge holdet på Facebook og se statistik i landsholdsdatabasen.U17 Venskabskamp d. 8. februar 2018

Irland-Danmark 1-2 (0-1)
14’ 0-1 Josefine Hasbo
50’ 0-2 Pernille Pedersen
73’ 1-2 Jessica Ziu

Træningsopholdet i Dublin skulle afsluttes med endnu et opgør mod Irland. Første kamp endte 0-2 i Danmarks favør og efter noget regn i de mellemliggende dage skulle anden kamp spilles på kunstgræs.Kampen startede med et højt pres fra irerne og som i første opgør skulle der en dansk scoring til at dæmpe dette pres. Efter et lille kvarter sendte Sille Tvede en lang flad bold fra højre kant og hele vejen gennem midtbane samt forsvar, frem til målet hvor Josefine Hasbo timede sit løb mesterligt og kom foran alle andre og lagde bolden sikkert i kassen.
Herefter fik Danmark mere plads til at spille, hvilket også skabte flere chancer. Efter 20 minutters spil satte Emma Snerle to modstandere ved at vende mod baglinjen og afleverede fladt og hårdt ind foran målet hvor Olivia Møller Holdt var millimeter fra at fordoble føringen.
To-tre danske fejl på stribe skabte en fri skudmulighed tæt på mål til Irland og Line Andersen i målet måtte hive en stor redning op af hatten, for at holde 0-1 føringen frem til pause.
Da anden halvleg blev fløjtet i gang igen, skulle Danmark igen lige spille sig på plads. Efter 10 minutter tog Nicoline Bæksted sagen i egen hånd, da hun fik tacklet bolden fra irerne i en ellers ufarlig opspilssituation. I samspil med Pernille Pedersen fik de spillet sig frem til en chance, som Pernille vekslede til danskernes andet mål.
Det næste stykke af kampen bar præg af godt koordineret presspil fra Danmark, hvor der blev vundet mange bolde. Efter lidt mere end en times spil blev der dog skabt lidt spænding i kampen efter at irerne fik reduceret til 1-2. Det gav hjemmeholdet fornyet tro på deres chancer i kampen, men nogen reel spænding om resultatet opstod aldrig.
To kampe i Irland og to sejre gav de danske piger en god opvarmning til EM-kvalifikationsrunden som spilles i Israel i marts. Her skal Danmark møde Rusland, Israel og Spanien, hvoraf kun gruppevinderen går videre til EM i Litauen i maj.


U17 EM Kvalifikation d. 30. september 2017
Danmark-Frankrig 0-0

Danmark og Frankrig stod lørdag eftermiddag overfor hinanden i gruppefinalen i EM kvalifikationsgruppe 5. Begge hold havde været overlegne i de to første kampe, så der var lagt op til et spændende opgør på Kolding Stadion.
Over 500 forventningsfulde tilskuere kunne se en tæt og intens kamp, der bølgede meget frem og tilbage. Efter 13 minutter havde Pernille Pedersen en friløber, men desværre blev sidste træk for langt og Frankrig fik afværget. Frankrig havde også flere fine muligheder, men generelt manglede der skarphed foran mål fra begge mandskaber. Danmark havde et par gode perioder efter pausen med flere fine muligheder, men det blev ved lige ved og næsten. Kampen endte 0-0 og Frankrig vinder dermed puljen foran Danmark på andenpladsen. Begge hold er dermed videre til forårets Elite round der spilles i perioden fra 1. februar til 1. april. Hvor Danmark skal hen og hvem de skal møde afgøres den 24. november.U17 EM kvalifikation d. 27. september 2017

Danmark-Kasakhstan 6-0 (1-0)
20' 1-0 Emma Snerle
41' 2-0 Kirstine Lykke
48' 3-0 Kirstine Lykke
51' 4-0 Kirstine Lykke
57' 5-0 Kirstine Lykke
62' 6-0 Cecilie Christensen

Danmark er videre til forårets Elite round efter en sikker sejr over Kasakhstan onsdag aften. De danske piger startede dog lidt nervøst, hvilket bl.a. resulterede i flere brændte chancer. Først efter 20 minutter kunne Emma Snerle sikkert sætte bolden i kassen til dansk 1-0 føring. Kasakhstan skabte ikke meget frem ad banen og efter spil og chancer burde Danmark være gået til pause med en større føring.
De danske piger spillede sig op i 2. halvleg og de mange fremmødte tilskuere kunne kort efter pausen se Kirstine Lykke sætte gang i målscoringen - på 10 minutter havde hun scoret tre gange og stillingen var dermed 4-0. Kort tid efter var hun igen på pletten med sit fjerde mål inden Cecile Christensen sluttede målscoringen til slutresultatet 6-0. En fortjent dansk sejr, der efter spil og chancer dog kunne have været større.
Med sejren er Danmark, sammen med Frankrig videre til næste runde af EM kvalifikation. De to hold tørner sammen i kampen om 1. pladsen i puljen på lørdag kl. 15.00 på Kolding stadion. Pigerne har brug for al den opbakning de kan få, så kig forbi og støt pigerne.

Se højdepunkter fra kampen her


U17 EM kvalifikation d. 24. september 2017
Wales-Danmark 0-2 (0-1)
22' 0-1 Olivia Møller Holdt
51' 0-2 Emma Snerle

Danmark tog søndag eftermiddag hul på EM kvalifikationen med en fortjent sejr over Wales foran næsten 500 tilskuere på Mosevej stadion i Kolding.
Danmark havde overtaget fra kampens start og Wales placerede sig langt tilbage på egen banehalvdel og havde ikke de store intentioner om at skabe noget fremad banen.
Danmark forsøgte gang på gang at bryde igennem det massive forsvar og kom også frem til flere fine forsøg inden Olivia Møller opsamlede en returbold i feltet og sparkede bolden over stregen til en fortjent dansk føring.
2.halvleg skulle vise sig at være samme billede med et Wales mandskab, der ikke var på den danske banehalvdel i mange minutter. De danske piger forsøgte at kombinere sig igennem, men der kom ofte en forsvarsfod i vejen. Efter 51 minutter lykkedes det endelig at udbygge den danske føring ved Emma snerle. 0-2 blev også kampens resultat - en dejlig start på turneringen for Danmark, der på onsdag kl.18.00 møder Kasakhstan på Kolding stadion.

Se højdepunkter fra kampen her


U17 venskabskamp d. 23. august 2017
Belgien-Danmark 2-2 (1-0)
2' 1-0 Esther Buabadi
49' 1-1 Lise Dissing
75' 2-1 Valérie Schullen
78' 2-2 Lise Dissing

Onsdag eftermiddag stod U17-pigerne endnu engang overfor Belgien i den sidste testkamp inden det for alvor går løs ved EM kvalifikationen i Kolding.Rigtig fine testkampe forud for EM kvalifikationen i Kolding i slutningen af december.

Venskabskamp d. 21. august 2017

Belgien-Danmark 0-2 (0-1)
37' 0-1 Pernille Pedersen
67' 0-2 Laura Juul U17-pigerne fik mandag eftermiddag en forrygende start på det nye landsholdsår med en 2-0 sejr over Belgien.
Kristian Mørch stod for første gang i spidsen for et landshold og havde yderligere fire debutanter med i truppen.
Den første halve time bølgede meget frem og tilbage og der blev ikke skabt de helt store chancer - dog var det Belgien med de bedste muligheder efter et par afslutninger lige på Laura Frederikke i det danske mål. Efter 37 minutter havde Danmark sit hidtil flotteste angreb i højre side, som blev sikkert afsluttet med en kølig inderside af Pernille Pedersen, der gjorde det til 0-1. Danmark kom bedst fra start i 2. halvleg, hvor Dissing kom frem til en kæmpe chance efter en god aktion i højre side.
Laura Juul ville 20 minutter senere lege med i målscoringen. Efter et fint indlæg fra Sille Tvede, sparkede Laura bolden i nettet ved fjerneste stolpe til 0-2.
Der var masser af ting at tage fat i efter kampen, men Danmark var effektive og viste til tider meget fint spil, hvilket lover godt frem mod EM kvalifikationsturneringen på hjemmebane i september.

Se højdepunkter fra kampen her
EM Kvalifikationskamp d. 25. marts 2017
Danmark-Norge 1-6 (0-6)

3' Tennebø (0-1)
6’ Tvedten (0-2)
15’ Sunde (0-3)
32’ Terland (0-4)
36’ Olsen (0-5)
40 +2’ Olsen (0-6)
80+2’ Cecilie Johansen (1-6)

Man kunne godt kalde dagens kamp mod Norge for en slags finale, i hvert fald i denne pulje ved U17’s Elite Round. For med seks point til begge hold ville en sejr give vinder holdet direkte adgang til EM i Tjekkiet, og denne gik desværre til Norge. Det danske hold vidste godt på forhånd at det var en modstander med en vis kvalitet som de skulle op i mod i forhold til de to tidligere hold de mødte i turneringen, men desværre var pigerne ikke i stand til at holde de hurtige, fysisk stærke nordmænd væk fra det danske mål i specielt mange minutter, og efter godt fem minutters spil var danskerne bagud 0-2. Den hårde start gjorde at de danske spillere havde svært ved at finde gnisten i første halvleg, og der stod Norge på langt det meste af spillet. Den danske keeper Sandra Jakobsen blev udsat for lidt af hvert, men tog et norsk straffespark efter 27 minutters spil. Dette var dog også et af de eneste lyspunkter i første halvleg hvor det danske hold måtte gå til pause med et 0-6 resultat i ryggen.

I pausen bliver der skiftet ud på den danske midtbane, og Janni Thomsen og Josefine Hasbo kommer på banen i stedet for Maria Herdel og Malaika Hashmi. Der bliver skabt mere ro og de norske spillere kommer ikke frem til så mange chancer, hvilket dermed også giver en noget mere lige halvleg. Der bliver lavet endnu en indskiftning på det danske hold sidst i kampen, og Josefine Funch kommer på banen i stedet for Dajan Hashemi, der havde lagt et stort løbearbejde alene som frontfigur. Det lykkedes for holdet at holde gejsten i anden halvleg, og i to minutters overtid, bliver det pyntet en smule på resultatet og oplevelsen, da Cecilie Johansen får reduceret til 1-6, hvilket betyder at Danmark vinder anden halvleg med 1-0.

Desværre var dette langt fra nok i en kamp hvor der blev mødt en bedre modstander. Norge var klar fra start og fik sat det danske hold under pres fra første fløjt, så fuldt fortjent at de snupper den direkte plads til EM.

For Danmark er der nu bare at vente til slutningen af næste uge, når sidste Elite Round er spillet færdigt, for at se om holdet kan gøre sig gældende som den bedste to´er ud af seks puljer som også kommer med til slutrunden. Vi krydser alt hvad krydses kan.

EM kvalifikationskamp d. 22. marts 2017
Danmark-Wales 2-0 (1-0)

10' Fie Steenberg (1-0)
60’ Maria Herdel (2-0)

Dagens kamp var mod et Walisisk hold som Danmark på forhånd vidste ville spille fysisk og med lange bolde i bagrummet. Og kampen bar også præg af de mange tacklinger som blev begået, og så havde det danske forsvar også nogle udfordringer med at falde i tide og cleare de lange bolde der blev slået fra den Walisiske defensiv. Men ikke desto mindre var det danskerne der ville spille fodbold, og allerede efter 10 min. spil, kunne Fie Steenberg sætte bolden ind bag den Walisiske keeper efter et stærkt pres fra Dajan Hashemi.

Det blev dog aldrig nogen flot og velspillet første halvleg, og de danske piger havde udfordringer med at finde rigtig rytmen til at spille udenom de større Walisere som gerne ville på kroppen hele tiden. Resten af første halvleg stod både på friløbere til waliserne og gode afslutninger fra Danskerne, bl.a. to gange afslutning på overligger og stolpe.

Men pausestillingen var stadig 1-0.

Anden halvleg startede som første sluttede med en masse fight på midten, og så nogle dybe bolde bag bagkæderne til begge hold. Dog havde danskerne bolden majoriteten af tiden, og ved lidt af en tilfældighed får Maria Herdel sat bolden i kassen til 2-0 på et indlæg fra Dajan som mest af alt mindende om en afslutning fra en spids vinkel.

Resten af kampen handlede om at holde waliserne fra chancer og blot holde føringen. Der blev lavet lidt ind- og udskiftninger og på midten blev Emma Snerle og Josefine Hasbo erstattet af Janni Thomsen og Malaika Hashmi som begge gjorde glimrende indhop. I første halvleg blev Line Grøn erstattet af sin søster Laura Grøn på backen.

Lørdag spilles kampen om førstepladsen i denne miniturnering så, når Danmark møder Norge. Kampen spilles kl. 15.00 og kan følges live via stream fra facebook siden ’Pigelandsholdende’.


EM kvalifikationskamp d. 20. marts 2017
Danmark-Bosnien Hercegovina 2-1 (0-1)
19' Bakalar (0-1)  
44’ Maria Herdel (1-1)
78’ Dajan Hashemi (2-1)