Historisk oversigt for U19-kvindelandsholdet

2002 U/19-kvindelandsholdet vandt de tre indledende kampe i EM-slutrunden, men måtte sande, at semifinalen mod Frankrig blev endestationen med et 1-0 nederlag. Frankrig tabte efterfølgende finalen til Tyskland. Susanne Boel Graversen blev efterfølgende kåret til turneringens bedste målmand af UEFA.

Med semifinalepladsen kvalificerede Danmark sig til VM-slutrunden i Canada senere på året. VM-deltagelsen i Canada endte som en sportslig skuffelse med tre  nederlag og blot en enkelt sejr over Nigeria.

   
2001 EM-semifinaledeltagelse efter sejr i EM-kvalifikationsturnering med deltagelse af Schweiz, Italien og Belgien. Ved slutrunden i Norge vandt Danmark bronzemedaljer efter at have tabt 1-0 til Norge i semifinalen og efterfølgende slået Spanien ligeledes med 1-0 i kampen om tredjepladsen.

På lige fod med de øvrige lande i UEFA skifter U/18-landsholdet navn til U/19-landsholdet

U/19-landsholdet kvalificerer sig i efteråret til EM-slutrunden ved at vinde EM-kvalifikationsturneringen i Danmark for England, Tjekkiet og Island

   
1998 Danmark blev europamestre, efter at have besejret Holland i kvartfinalerne; Tyskland i semifinalerne og Frankrig i finalen med en samlet målscore på 4-3 efter de to finaleopgør.
   
1997 Danmark oprettede for første gang et U/18-damelandshold. Holdet fik den fungerende træner for U/20-landsholdet, Poul Højmose, som træner.

Efter at UEFA havde udskrevet en EM-turnering for U/18-landshold, meldte Danmark sig som vært for de indledende kampe i sin gruppe, som begge kampe blev vundet, hvorefter holdet havde kvalificeret sig til EM-kvartfinalerne.

 
1994 I samarbejde med Team Danmark blev Struktureret Talentudvikling for piger U/16 og U/18 opstartet.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første