13-07-2015: Besøg i Jerusalem

To dage til første kamp ved EM og der var i dag, mandag, et tæt pakket program på menuen.

For at bryde hverdagen bød mandagen på udflugt. Det betød, at vækkeuret ringede en time før de andre dage. Modsat de andre dage, så havde vi allerede et træningspas fra morgenstunden af, nemlig kl. 9.30. Trods lidt start vanskeligheder, fik vi gennemført en god træning, som Søren kaldte plan M (Plan M er en træning, hvor man har glemt sine 20 splinternye Adidas bolde på hotellet). Efter en halv times tid ankom boldene til stadion, hvor vi indtil da havde klaret os med 2 halvslidte bolde af et ukendt mærke, men den var rund og der var luft i. Det bliver dog første og sidste gang, at vi glemmer boldene til træning. Det er trods alt rimelig vigtigt.

Efter en meget varm træning, nuppede vi et hurtigt bad og drog mod 'Den hellige stad', Jerusalem! Med os på turen havde vi fået os en MEGET snakkesalig guide, den halvanden times bustur fra stadion til Jerusalem var der ikke mange stille minutter.
Vores første stop var på Mount Olive, en udkigspost med udsigt over en gigantisk gravplads samt den gamle bydel af Jerusalem. Nu begyndte sulten at melde sig og kursen skulle sættes mod frokoststedet i Jerusalem.
Men men men... Da vi kører forbi en kirke på venstre hånd (og dem er der en del af i Jerusalem), som vores guide netop har sig talt varm på, så beslutter han, ene mand, at stoppe bussen, for vi skal da ud og se kirken...
Men med en flok sultne og måske lidt mindre interesserede fodboldpiger i bussen, så gik den ikke. Vi ville have mad. Så vores ellers snakkesalige guide måtte træde tilbage ind i bussen og så var der stilhed. Den skulle lige synkes ;)

Meget sultne og utålmodige ankom vi til spisestedet, hvor vi blev modtaget med en lækker forret bestående af hjemmebagt brød, hummus, tzatziki osv. Derefter på hovedret efter eget valg. Alt i alt, det bedste måltid vi hidtil har fået.


En glad holdselfie efter en god frokost.


Genopstået, ligesom Jesus, så var vi klar på mere snak, flere kirker og en grædende mur. 
Turen gik mod Jesus' hus. Nemlig det sted, hvor han efter sigende skulle være korsfæstet, død og begravet! Adgangskravet til Jesus' hus (og andre religiøse steder) for kvinder er, at knæ og skuldre skal være tildækkede. Derfor måtte vi trække lange bukser og langærmet trøje udover vores ellers rimelige svedige tøj. Derefter gik turen til den grædende mur, nu endnu mere svedige. Politi og militærfolk vandrede rundt på den kæmpe plads foran muren, der var godt nok mange våben, men de virkede flinke og imødekommende.

     
Godt med tøj på...                                Ønsker om en VM plads ved grædemuren!

En tradition ved den grædende mur er, at proppe et stykke papir ind mellem stenene i muren, hvorpå man har skrevet et ønske. Vores største ønske pt. er at komme videre fra gruppespillet og dermed til VM i Papua New Guinea. Så mon ikke den grædende mur kan hjælpe os lidt på vej, når nu vi har givet 18 sedler til den :) 

Den største oplevelse ved at være i Jerusalem, er at se så mange mennesker, hvor religionen spiller en primær rolle i deres liv, samlet på et sted. Folk kyssede Jesus' gravsten og vores første tanke var: 'Av, gad vide hvor mange bakterier der er på den sten!". Det står lidt i kontrast til, hvad vi ellers er vant til hjemme i Danmark. At se flere stå og hulke med hovedet ind i den grædende mur og ønske, at religionen skal hjælpe dem (hvad end det måtte gælde) er fjernt for os, når vi blot står og ønsker om at komme til VM.


Sikkerheden er høj på pladsen foran grædemuren.

Efter en oplevelsesrig dag, stod den på et hurtigt møde med en official fra UEFA. 
Her fik vi info om, hvad dommerne især lægger vægt på ved denne slutrunde, hvilket kort sagt er:
- Hånd på bolden
- Film
- Fastholdelse af modstander i felterne (ved f.eks. hjørnespark)
- Grove tacklinger


På trods af store våben, så var politimændende nu meget flinke :-)

Resten af aftenen har der været "fri leg" og nu er det ved at være sengetid. 
Vi håber i vil følge med i vores slutrunde, det gør os glade! :)

Godnat fra Israel...

           
Stine Larsen                            Naja BahrenscheerSkriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

1

 • Kære U 19 piger.

  Hvor er det spændende at følge jer. Ja, den med boldene var ikke god - det sker nok ikke mere.

  I ønskes en rigtig god kamp mod Frankrig. Hvis nu de franskmænd hvem Danmark er, og hvad vi står for.

  Resultatet ventes med spænding i Danmark.

  Mange fodboldhilsner
  Kurt Bagge-Hansen
  15. juli 2015, 08:20    
  kuba