Hvorfor eFodbold?

DBU Og Carlsberg Sportsfond Stor

Fodbolden udvikler sig – og digitaliseres som så meget andet på flere måder - og det skaber spændende nye måder at dyrke fodboldspillet. I dag gør vi det på fodboldbanen, på sidelinjen, i fjernsynet og på internettet. Med eFodbold åbner sig endnu en måde at opleve og dyrke fodboldspillet i foreningsregi med de gode oplevelser og samlende øjeblikke, det medfører.

Med eFodbold kan fodboldklubberne appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. Vi vil gerne trække nogle unge ud af værelserne, ind i klubhusenes fællesskaber og videre ud på banerne. Vi tror på, at vi kan udnytte synergieffekter mellem eFodbold og det traditionelle fodboldtilbud til at fastholde og få flere unge ind i fodboldklubberne. Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU Breddekomité

 

På sigt er planen at uddanne trænere og ambassadører til det gode spilmiljø og til arbejdet med at skabe en naturlig forbindelse mellem den virtuelle bane og grønsværen, så vores eFodbold-medlemmer også bliver aktive på banerne i en eller anden form.

DBU's eFodbold-turnering bliver et led heri.

 

 

Værd at vide

Hvordan kommer vi i gang med eFodbold i klubben?+

Vi anbefaler, at I tager fat i jeres lokale DBU eFodbold-konsulent, som er klar til at hjælpe og vejlede jer ganske gratis.

Find jeres konsulent her.

Hvilke eFodbold-aktiviteter tilbyder DBU?+

Fra november til marts spilles den officielle DBU eFodbold-turnering, der starter med indledende kvalifikationsstævner efterfuldt af regionale finaler og de afsluttende DM-finaler. Vinderne heraf kan kalde sig DBU eFodbold Danmarksmestre.

Foruden selve kampene/stævnerne tilbyder vi også hjælpe fra vores eFodboldkonsulenter. Se hvad de kan hjælpe jer med her.

Hvad koster det?+

Tilmelding koster kr. 100,- pr. stævne pr. hold og inkluderer en evt. deltagelse i regionale- og DM-finaler.

Det er ikke et krav at skulle have et hjemmebane-stævne - klubben kan nøjes med at investerer i to controllere.

Hvem kan spille med?+

Vi udbyder løbende stævner for U8-U12 og selve DBU eFodbold-turneringen for aldersgrupperne U13-U16 og U17+.
For alle aldersgrupper gælder at, både drenge og piger samt mænd og kvinder spille med, såfremt de er medlem af fodboldklubben.

Et hold består af 2-6 spillere.

Hvordan bliver medlemmer spilleberettiget til DBU eFodbold-turneringen?+

Jeres eFodbold-medlemmer skal oprettes i KlubOffice, hvorved systemet tildeler dem et eFodbold-spillercertifikat.

Se hvordan her.

 

Skifter spilleren fra eFodbold-hold i en klub til en anden, skal certifikatet søges af den nye klub hos den afgivende klub via KlubOffice.

Se hvordan her.

Kan en spiller spille fodbold i én klub og eFodbold i en anden?+

Ja, det kan han/hun.

Vedkommende skal blot have sit eFodbold-spillercertifikat (som er forskelligt fra fodbold-spillercertifikatet) i den klub, hvor han/hun skal spille eFodbold.

Se spørgsmål og svar ovenfor.

Hvilket udstyr skal vi bruge?+

For at deltage i turneringen skal klubben have adgang til minimum to PlayStation 4-controllere, som skal medbringes til stævnerne. 

For at komme i betragtning til hjemmebanestævner skal klubben have et klubhus med tilpasse rammer og eget udstyr. 

Skal vi bruge klubtøj?+

Vi opfordrer til, at man møder op i klubbens trøjer og viser klubbens farver frem.

Skal vi selv sørge for dommer?+

Der skal som sådan ikke bruges en dommer, men værtsklubben (der hvor stævnet holdes) sørger for en voksen stævneleder, der sikrer, at reglerne overholdes.

Hvordan skaber vi det gode eFodbold-miljø?+

Vi har udviklet nogle anbefalinger og guidelines, som I kan læne jer op af. 

Se dem her: Det Gode eFodbold-miljø.

I kan også få hjælp af vores eFodbold-konsulenter.

Skal der laves holdkort i eFodbold?+

Ja, der skal laves holdkort for alle hold, der deltager i eFodbold.

Det kræver:

1. Klubben har spillerens eFodbold-certifikat (vedkommende skal være oprettet i en afdeling under sportsgrenen DBU eFodbold - se her.

2. Spilleren har aktiveret sit fodboldpas

3. Træneren har rettigheder til at lave holdkort. Det får de automatisk, når de registreres på holdet som trænere (se nederst på denne side).


Sådan laves holdkortet

Selve holdkortet laves lettest fra DBU's Fodboldapp (den med DBU-logoet), hvor knappen "Holdkort og holdsopstillinger" vælges (man kan også gå via knappen Mine Hold, hvis man har indstillet det).
Alternativt kan det laves via MitDBU (login på www.dbu.dk).

Holdkortet skal bestå af minimum 2 spillere og maksimalt 6. Når man udfylder holdkortet til den første kamp til et stævne kopieres det automatisk til holdets øvrige kampe i stævnet.

På holdkortet kan man vælge mellem de eFodbold-spillere, der er oprettet i KlubOffice (se ovenfor), og som klubben har eFodbold-certifikatet på.

Søren Erik Nielsen3
Projektleder Søren Erik Nielsen
eFodbold - DBU Bredde D: 66179205 M: 30694540