T-træner

Målgruppe
Kurset henvender sig til nuværende eller tidligere aktive spillere på de højeste niveauer med min. 50 kampes erfaring på bedste/næstbedste rækker eller bedste række for kvinder.

Formål
Kurset forbereder kursisten på de mange udfordringer trænere møder som ansvarlige for fodboldhold. Kurset introducerer basisværktøjer til opbygning af træningsmoduler, ledelse og gennemførelse af den daglige træning. T-træner giver merit for deltagernes personlige erfaringsgrundlag og komprimerer B1, B2 og B3-træner således at forløbet kan gennemføres på syv sammenhængende dage uden for sæsonen.

Næste forløb
Se yderligere information om datoer og undervisningssteder via vores kursussøgning nederst på siden. Skriv T-træner i øverste søgefelt, find ledigt hold og tilmeld dig direkte. Efter tilmelding bedes du sende mail til sanni@dbu.dk med yderligere oplysninger om din spiller-/trænerbaggrund.

Indhold

 • Opbygning af effektive træningsmoduler
 • Konkrete værktøjer til at lave de rigtige øvelser
 • Kendskab til børns og unges udvikling
 • Gennem udøvelse af tekniske detaljer at opnå størst mulig kompetence til instruktionen af spillerne
 • Undervisning i de fysiske krav til fodboldspillet
 • Kendskab til egen og andres trænerprofil - Bliv klogere på dig selv som træner
 • Kendskab til DBU´s værdigrundlag
 • Fodbold - Tekniske / taktiske emner
 • Fysiologi - Bredere kendskab til fysisk træning
 • Ledelse - hvordan?
 • Fairplay - Kommunikation og konfliktløsning
 • Metode / Pædagogik
 • Forløb og tidsforbrug


DBU T-træner er på i alt 70 timer. Uddannelsen afvikles på 7 sammenhængende dage. Hvis kursisten skal erhverve en B-licens skal man yderligere bestå B-eksamen.

Afvikling
Der er typisk et til to T-trænerkurser om året. Der er overnatning på kursusstedet i de pågældende perioder. Kursisten følger undervisning i en ”klasse” på maksimalt 26 kursister og en til to faste instruktører afhængigt af antallet. Kursister forventes at deltage aktivt i forløbet.

Kvalifikationskrav
UEFA har de seneste år skærpet reglerne for optagelse på T-træner. Kurset tilbydes nuværende eller tidligere aktive spillere på de højeste niveauer med minimum 50 kampes erfaring fra Superliga, 1. division, 3F Liga, eller landskampe på U19, U21 eller seniorniveau.

Kurset kræver at du er i fysisk form
Det er vigtigt at kursisten oplever forløbet på egen krop. Dette faktum betyder, at der er mange timer på banen i forløbet. Vi anbefaler at kursister møder op i god fysisk form, da dette vil være afgørende for udbyttet af kurset.

Mødepligt
Der er ingen eksamen, men der er krav om 100% fremmøde på kurset. Hvis kursisten udebliver delvist, vil det ikke være muligt at få et kursusbevis. Det vil ligeledes ikke være muligt at færdiggøre kurset på andre hold.

Kompetence
Kursisten bliver i stand til at træne ungdoms- og seniorhold på breddeniveau.

Pris for T-træner
Kr. 17.200 kroner. Prisen inkluderer ophold, forplejning, undervisning og materialer.

Eksamination
Eksamination er valgfri. Kursister kan vælge at gennemføre T-træner uden at gå til eksamen. I så fald udleveres et kursusbevis som dokumentation. For at erhverve UEFA B-licens, skal kursisten efter T-træner forløbet gennemføre en separat tre-timers B-eksamen.

Pris for B-eksamen (B-licens)
Kr. 2.200,- (Reguleret af DBU's bestyrelse 1. nov. 2018).  læs mere om B-eksamen


Tilmelding
Se yderligere information om datoer og undervisningssteder for både T-træner og B-eksamen via vores kursussøgning. Skriv T-træner i øverste søgefelt, find dit hold og tilmeld dig direkte. Efter tilmelding bedes kursisten sende mail til sanni@dbu.dk  med yderligere oplysninger om din spiller-/trænerbaggrund.