Dommergrundkursus

Tør du udfordre dig selv? Eller kan du bare godt lide fodbold, og har du lyst til at lære at lede fodboldkampe på en neutral, diskret og myndig måde? Så bliv fodbolddommer.


På Dommergrundkursus lærer du om de fundamentale redskaber til at lede en fodboldkamp. Det er et kursusforløb med både praktisk og teoretisk indhold med elementer til brug for din personlige udvikling.

Du får indsigt i Fodboldloven, og du får kendskab til de praktiske sider af dommergerningen. Dermed har du de formelle forudsætninger for at dømme fodboldkampe under lokalunionerne og DBU. Du har efterfølgende mulighed for yderligere at dygtiggøre dig på de videregående tilmeldingskurser.

Målgruppe
Du skal kunne optræde som en neutral medspiller på en bane, hvor du hverken tilhører det ene eller andet hold.

Du skal kunne optræde i en myndig rolle, hvor alder ikke betyder så meget som din evne til at styre begivenhederne med overblik og selvtillid.

Fodbold handler om fysik, taktik og følelser. Deltagernes følelser og temperament er blandt de udfordringer, du som dommer på én og samme tid skal forstå at acceptere og sætte grænser for. 

Optagelseskriterier
Kursister skal være fyldt 15 år på eksamenstidspunktet.

Det forventes, at en dommer til enhver tid kan leve op til de krav, som kampens niveau tilsiger.

Kursusbeskrivelse
Fodboldloven er det primære indhold i den teoretiske del af undervisningen.

Varighed og forløb

Kursusforløbet begynder med to timers e-learning hjemmefra.

Herefter følger 14 timers undervisning i teori, som enten foregår over fire hverdagsaftener à 3 timer eller over én weekend à 2x7 timer. Teoriundervisningen kan desuden foregå enten online eller ved fysisk fremmøde. Kursusformen afhænger af, hvilken model din lokalunion vælger at udbyde. 

Forløbet rundes af med en elektronisk prøve og efterfølgende samtale med en diplominstruktør i fodboldloven. I alt tager prøven inkl. samtale 1 time.

Som det sidste skal der dømmes tre uddannelseskampe med en vejleder på sidelinjen. Disse kampe er en del af uddannelsen, og aspiranten modtager ikke omkostningsgodtgørelse for disse tre kampe. 

Tilmelding
Du kan tilmelde dig online hos DBU Bornholm. 

Se hvilke kurser der udbydes lige nu

Licens/bevis
DBU Dommerkort. 
    
Kompetence
Som DBU Dommer har du mulighed for at virke som fodbolddommer i såvel ungdoms- som seniorrækker.