MENU

Nordea Ligaerne nærmer sig sin afgørelse

For et par runder siden, så lignede det en dobbelt triumf til blomsterbyen, Aakirkeby, som er en af grundstammerne bag Midtbornholm, der førte Nordea Ligaen for herrer. Samtidig med, at AaIF lå til tops i Nordea Ligaen for kvinder.

Det scenarie har dog ændret sig i takt med, at Midtbornholm er kommet i formkrise og på det seneste har tabt to gange til, Viking, som er blevet nyt tophold i Nordea Ligaen for herrer. Viking er en del af Rønne fB sammen med RIK og Knudsker og de har det tilfælles, at de ikke kan rykke op i Københavnsserien, da de er andet hold til Rønne fB, som netop holder til i Københavnsserien. 

De to eneste oprykningsberettigede hold i Nordea Ligaen er Midtbornholm og Nexø. Jf. DBU Bornholms Turneringsbestemmelser § 4.3 og 4.4, så skal man vinde Nordea Ligaen for herrer for enten, at have mulighed for direkte oprykning eller kvalifikationskampe. 

Udsnit fra DBU Bornholms Turneringsbestemmelser:
§ 4.3  Hvis det lavest placerede af de hold der deltager i Københavnsserien er placeret på en nedrykningsplads efter turneringens afslutning, rykker holdet ned i BSH og vinderen af BSH rykker op i Københavnsserien.  
§ 4.4  Hvis det lavest placerede af de hold der deltager i Københavnsserien er placeret på en ikke nedrykningsberettiget plads efter turneringens afslutning, spilles der kvalifikationskampe mellem pågældende hold og vinderen af BSH om retten til at deltage i Københavnsserien i den efterfølgende turnering. Dog skal nedenstående kriterier være opfyldt: 
a. Det lavest placerede hold i Københavnsserien skal være placeret lavere end nr. 9
b. Holdet fra BSH skal være vinder af rækken

Hvis et eller begge kriterier ikke er opfyldt, udgår de nævnte kvalifikationskampe, og Københavnsserieholdet forbliver i rækken.
DBU Bornholm fastsætter de nærmere bestemmelser for afvikling af de nævnte kvalifikationskampe.
Nedrykninger fra Københavnsserien følger de af DBU København fastsatte bestemmelser, regler og afgørelser.


Dvs. at skal Midtbornholm gøre håb om en oprykning, så kræver det at man ligger nr. 1 i Nordea Ligaen efter sidste spillerunde! Jf. DBU Bornholms Turneringsreglement § 11.7 afgøres Nordea Ligaen på målscore, hvis to hold står på samme point tal. 

Succes ligner det dog for AaIF kvindernes vedkommende i Nordea Ligaen for kvinder, som har et forspring på 5 point til Nexø, så det ligner i hvert fald en triumf for blomsterbyen.

Log ind