MENU

Kvinderne går efter bolden i Svaneke

Fodbold Fitness er ved at bide sig fast i Svaneke og nedenstående er skrevet af en af udøverne og DBU Bornholm håber historien kan være med til at inspirere!

I den spæde sensommer forrige år, tog en gæv Svaneke borger bolden i egen hånd, og besluttede sig for at starte et motionsfællesskab, ude i det fri. Godt hjulpet af sin mand, der er en rutineret fodboldspiller, og - skulle det vise sig; en tålmodig træner, faldt valget på fodboldfitness og Danmarks smukkeste købstads kvinder, stimlede sammen på Grøntsværen.

Vi var en broget samling, der med højt humør og knæløft kastede os ud i noget med bold.

Sidste år var et pilotprojekt, i år er det alvor! 
Vi er blevet mange flere og aldersmæssigt spænder vi fra en modig lille 12 årig, til en sej 66 årig. Alle kan være med og helt ærligt, så har vi det sjovt.

Fodboldfitness adskiller sig nemlig fra almindelig fitness ved, at det har en god portion uhøjtidelighed over sig, ligesom der er tale om øvelser der nærmest leges ind. 

Mangen en gang skriger vi af grin, da man jo kun kan se hvordan de andre ser ud, og heldigvis ikke én selv. At det også benhård motionstræning, opdager man egentlig først bagefter, når det værker lidt i musklerne og en sund afslappethed indfinder sig.

Så, hvis du er træt af den slags træning, hvor man føler sig fristet til at holde øje med uret, og hvor gevinsten udelukkende synes at kunne måles på vægten, så opfordres der hermed til at give fodboldfitness et chance. 
Der er stadig tale om effektiv motionstræning, med den store sidegevinst, at det er sjovt. 

Vel mødt!

Skrevet af: Bernitta Andersen

Om Fodbold Fitness:

Fodbold Fitness er et træningstilbud til alle voksne mænd og kvinder, der ønsker en træningsform, der er både effektiv og social. Konceptet er enkelt og forsøger at tage det bedste fra to verdener ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitness-sportens fleksibilitet.

Der spilles udendørs, på mindre baner og med hele kroppen i gang.

Der er ikke nødvendigvis nogen træner, og holdet er ikke tilmeldt en turnering. Det gør træningen mere fleksibel, og giver dig mulighed for at træne så ofte – eller sjældent – du ønsker.

Der er allerede mere end 150Fodbold Fitness-klubber på landsplan, der udbyder fleksibel motionsfodbold til så forskellige målgrupper som mødre, fædre og arbejdsløse.

Du kan se vores klubber her. og finde den Fodbold Fitness-klub, der er tættest på dig.

Er der ikke allerede et tilbud i nærheden af dig, har du naturligvis mulighed for selv at være med til at starte Fodbold Fitness i en klub. 
Det gør du ved at tage kontakt til klubben og derefter Fodbold Fitness-konsulenten i dit område:

DBU Bornholm

Arne Mikkelsen, arne@dbu.dk, 3032 9855


Foto: fodboldbilleder.dk

Hvorfor skal jeg vælge Fodbold Fitness?

Du skal vælge Fodbold Fitness, hvis du værner om din tid, din sundhed og dit sociale netværk!

Fodbold Fitness er fleksibelt og kan tilpasses din hverdag fra uge til uge.

Samtidig er motionsfodbold er en yderst effektiv træningsform, der forbedrer din fysiske form og forebygger livsstilssygdomme. Det viser flere studier fra Institut for Idræt ved Københavns Universitet.

Ved du for eksempel at:

  • Motionsfodbold kan anbefales som en del af behandlingen af forhøjet blodtryk og har vist sig at være markant bedre end almindelige råd om sund og aktiv livsstil.
  • Motionsfodbold kan reducere risikoen for hjerte-kar sygdomme for 20-55-årige ved at forøge konditallet og hjertefunktionen, forbedre fedtforbrændingen og reducere blodtryk, kolesterol og fedtprocent.
  • Blot 16 ugers fodboldtræning for utrænede kvinder uden fodbolderfaring giver markante forbedringer i hjertets struktur og funktion. En effekt, som er større ved fodboldtræning end ved motionsløb.

De gode resultater fra fodboldtræningen har vist sig at være uafhængige af spillerens køn, alder, form og fodbolderfaring. Det er altså hverken niveauet eller antallet af spillere på banen, der er centralt for det helbredsmæssige udbytte af træningen.

Sammenligner du de sundhedsmæssige effekter af fodbold med længere løbeture (jog), styrketræning eller intervalløb, er fodbold den motionsform, som samlet giver det bedste resultat.

Sidst men ikke mindst er Fodbold Fitness sjovt og socialt. Du skaber gode relationer på fodboldbanen, og undersøgelser viser, at det sociale element gør det lettere at holde fast i fodbold end eksempelvis fitness eller løb.

Derudover er oplevelsen af anstrengelserne lavere ved fodbold sammenlignet med kontinuerligt løb, intervalløb og styrketræning. Fodbold føles med andre ord ikke så hårdt som alternativ motion.

Du kan læse meget mere om de positive sundhedsmæssige og sociale effekter her.Log ind