MENU

Semifinalerne er klar i Faxe Kondi UngdomsPokalen

Flere hold fra samme klub, dispensationsregler, protest og hold taberdømt er bare flere af de ting der har været i spil i Faxe Kondi UngdomsPokalen. Også selvfølgelig det, det hele drejer sig om, rigtig godt fodboldspil på det grønne græs.

Faxe Kondi UngdomsPokalen har fået en begivenhedsrig start her i foråret 2014, hvor et af emnerne har været, at en klub kunne have flere hold med i pokalturneringen. DBU Bornholms Børne & Ungdomsudvalg havde ungdomspokalturneringen på deres dagsorden tilbage i februar 2014, hvor det blev besluttet, at alle hold som er med i turneringen, også deltager i pokalturneringen.

Det havde konsekvenser for dispensationsreglerne og § 19 i DBU Bornholms Turneringsreglement, som omhandler op-og nedrykning af spillere.  

I dispensationsreglerne er følgende nævnt: ”Ingen hold kan blive rækkevindere ved benyttelse af aldersdispensationsspillere”. Den passus havde DBU Bornholms B&U udvalg på dagsordenen til deres møde den 15. maj, hvor udvalget besluttede at tilføje: ”Pokalturneringen regnes ikke som en række”. 

Det har den betydning, at man godt kan vinde Faxe Kondi UngdomsPokalen med spillere på aldersdispensation. Dog skal alle øvrige regler omtalt i dispensationsreglerne overholdes. 

DBU Bornholms Turneringsreglement § 19.7 fortæller følgende: ”Reglen om at skulle være spillet fri gælder ikke deltagelse i ungdomspokalkampe. Her må alle, der opfylder aldersbetingelser deltage frit – forudsat de ikke har karantæne gældende i pokalturneringen – og vil heller ikke skulle spilles fri for efterfølgende at kunne benyttes i den ordinære turnering”. 

Den regel tager ikke højde for, at en klub har flere hold med i pokalturneringen. På en given foranledning, så har DBU Bornholms Turneringsudvalg besluttet, at har en klub flere hold med i pokalturneringen, så træder reglen om at blive spillet fri jf. § 19.5 i kraft. Den lille regelændring træder i kraft med det samme.

For at blive lidt ved reglerne, så måtte Nexø acceptere et nederlag på skrivebordet i U15 pokalen, da ASG nedlagde protest overfor brug af to ulovlige spillere. Dispensationsreglerne blev i vinters ændret på baggrund af de mange input, som kom til november mødet for ungdom og de ændringer var Nexø ikke opmærksom på. En af ændringerne omtaler aldersdispensation, hvor det kun er muligt at søge om dispensation, hvis man ikke har hold i overliggende aldersgruppe.  Da Nexø har hold i U18, så var de to spillere ikke spilleberettigede og dermed ulovlige. 

ASG mødte Viking i kvartfinalen for U15 og sejrede 3-1 og er dermed klar til semifinalen, hvor de møder Midtbornholm 1. Den anden semifinale er et internt opgør mellem RIK 1 og RIK 2.

I U18 drenge er favoritterne, i hvert fald hvis man kigger på stillingen i turneringen, Nexø og Midtbornholm 1 begge videre til semifinalen, hvor Midtbornholm 1 tager i mod RIK 1 og Nexø møder Hasle/Klemensker.

U13 drenge er der fem deltagende hold og her fik Hasle/Klemensker ørene i maskinen, da Nexø var på besøg og sejrede 0-17. Nexø er dermed klar til semifinalen mod RIK 2. Den øvrige kamp er RIK 1 mod Poulsker.

I U13 pigerne har Nexø og Hasle haft let ved at komme i semifinalen, da Viking 2 og Pedersker ikke var i stand til at stille hold på dagen. Det vil sige, at semifinalen hedder Nexø – ÅIF 1 og Hasle – Viking 1. 

Hos U15 pigerne mødes de to favoritter i semifinalen ÅIF og Viking, som besejrede henholdsvis Poulsker og ØIF i kvartfinalen. Den anden semifinale står mellem Viking 2 og Hasle.

I U18 pigerne er der kun fire deltagende hold, så her hedder semifinalerne Nexø – Viking 1 og ÅIF – Viking 2.

Alle finaler i Faxe Kondi UngdomsPokalen spilles på Rønne Stadion Nord, søndag den 15. juni, hvor man både spiller om æren og fordelingen af guld og sølvmedaljer. 


Log ind