MENU

Ny bestyrelse i DBU Bornholm rydder op

Kurator for kreditorerne i det konkursramte Bornholm Sport & Event retter skarp kritik mod tidligere formand for DBU Bornholm. Administrationschef stopper med øjeblikkelig virkning.


Foto: fodboldbilleder.dk


Konkursen i S/I Bornholm Sport & Event får nu en række konsekvenser. 

Den 8. Oktober i år besluttede den nye bestyrelse i DBU Bornholm, at selskabet Bornholm Sport & Event (BSE) måtte indgive sin egen konkursbegæring. Beslutningen blev truffet efter grundig gennemgang af økonomien, hvor adskillige gældsposter og manglende udsigt til indtægter gjorde det umuligt at redde selskabet, der blev stiftet for at støtte og udvikle idrætslivet på Bornholm. 

Nu har kurator for konkursboets kreditorer afleveret en redegørelse med en skarp kritik af ledelsen af Bornholm Sport & Event, hvor der blandt andet ikke blev afholdt repræsentantskabsmøder eller vedtaget gyldige regler. Samtidig retter kurator en skarp kritik af Kim Bjelstrand, tidligere bestyrelsesformand for Bornholm Sport & Event, der også var formand for DBU Bornholm. Ifølge kurator har den tidligere formand for BSE været inhabil i flere af de aftaler, han har indgået og han har i flere tilfælde indgået aftaler, hvor han har bestilt opgaver hos sig selv. 

Redegørelsen er blevet sendt til den nye bestyrelse i DBU Bornholm, der onsdag har holdt møde med fokus på oprydningen i Bornholm Sport & Event. Den nye bestyrelsesformand, Jørgen Lund, ser med stor alvor på sagen: 

’Det er en alvorlig og beklagelig situation for fodbold på Bornholm og for alle, der er berørt af sagen. Vi ønsker at få vendt hver en sten i sagen og få ryddet fuldstændigt op, så vi hurtigst muligt kan komme videre med vores arbejde for fodbold med børn og voksne på Bornholm,’ siger han. 

DBU Bornholms bestyrelse har samtidig besluttet at stoppe samarbejdet med administrationschef Allan Kofoed, der også er udsat for kritik i kuratorens redegørelse. Ifølge Jørgen Lund er det nødvendigt at begynde forfra på en række områder i DBU Bornholm – og det gælder også i forhold til den daglige drift. 

’Vi takker Allan for hans øvrige arbejde i DBU Bornholm men vi må konstatere, at vi har brug for at gøre rent bord i denne alvorlige situation. Vi vil snarest ansætte en ny administrativ medarbejder, der sammen med bestyrelsen kan kigge fremad’ siger Jørgen Lund. 

Læs redegørelsen fra kurator herLog ind