MENU

Svaneke IK blev årets klub på Bornholm i 2016

Et flot stykke lederarbejde de seneste år har gjort at klubben nu kan melde om flere hold og medlemsfremgang.

Det var en flok overraskede og meget stolte fodboldledere fra Svaneke, der fik overrakt diplom og pokal af DBU Bornholms formand Lars Albæk, der pludselig kom ind af døren til klubbens bestyrelsesmøde.


Billede lånt af Bornholms Tidende.

Fra at være en klub der nærmest ikke var eksisterende mere på det bornholmske fodboldlandskort (1 veteranhold samt 2 ungdomshold), ser man nu en klub i udvikling og det seneste år har klubben fået startet et hold op i senior, og har nu drengehold med i U9 til U15 drenge, samt et U13 pigehold. Klubben tilbyder som den eneste klub på Bornholm fodboldfitness for kvinder.
Klubben har haft en medlemsfremgang på ca. 60% fra 2015 til 2016.

Denne udvikling er kommet ved at der i Svaneke IK er kommet nogle dygtige og meget engagerede trænere og ledere der yder en kæmpe indsats for at få klubben til at fungere. Klubben har også udnyttet at der er kommet gang i en særdeles levende privatskole i byen, og klubben og skolen har fået et godt samarbejde. En af de ting som skolen tilbyder, er faktisk at betale kontingent til de elever der vil dyrke sport i Svaneke IK.

Lars Albæk kunne også fortælle at indstillingen kom fra en anden bornholmsk klub, der havde lagt mærke til at der var fremgang i Svaneke IK.

Svaneke IK er med prisen som årets fodboldklub i DBU Bornholm indstillet til prisen som årets klub i Danmark. Her skal klubben konkurrere mod klubber fra de øvrige lokalunioner og de fire jyske regioner om at blive årets fodboldklub i Danmark. Vinderen her går videre i konkurrencen om at blive årets europæiske fodboldklub - UEFA Best Grassroots Club.

Log ind