Fodboldens IT-systemer boomer

Aldrig før har så mange klubber, spillere, dommere og trænere benyttet IT-systemerne fra DBU. Sammenhæng, besparelser på tid og ekstra kroner i klubkassen er årsagerne ifølge klubberne.

99% af medlemmerne betaler til tiden

I VSK Aarhus er man glad for overgangen til automatisk kontingentkørsel frem for det hidtidige system, som trak store veksler i form af rykkere, e-mails og personlige henvendelser. Nu kører det helt automatisk via KlubOffice, hvilket har bevirket at kun omkring én procent af medlemmerne var i restance efter den første kontingentkørsel.

"Systemet får helt klart en anbefaling fra vores side. Vi er en rigtig stor klub med mange medlemmer, 1147 for at være præcis. Og vi kunne blot tælle 13 kontingentrestancer", fortæller den frivillige kontingentopkræver i klubben, Poul Jeppesen.

Arbejdet ligger nu i at få opdateret KlubOffice mellem de to kontingentkørsler. Når der skal opkræves penge, klarer systemet det helt automatisk. 

 

Ungdomsspillere cyklede rundt med restancer

På Fyn havde Kerteminde BK enorme udfordringer med kontingentrestancer, og måtte ty til yderlighederne for at få hentet kontingentkronerne ind. Kassereren printede girokort og sendte ungdomsspillere i klubben ud på cykel. Nu bruger spillerne heldigvis tiden på fodboldbanen i stedet for at være restancebude. Desuden overgik klubben til hjemmeside-løsningen Klub-CMS, og det har de ikke fortrudt.

 

"Vi skyndte os at komme på automatisk kontingentkørsel og Klub-CMS for at få de synergier, der ligger i det. Det har lettet arbejdet enormt. Kassererens melding er, at det aldrig har set bedre ud og aldrig været lettere", siger den tilfredse formand, Jan Aarenstrup.

Klub-CMS trækker automatisk data fra KlubOffice, og derfor vil holdsider automatisk blive opdateret på hjemmesiden. Desuden bliver resultater og stillinger automatisk ført ind, hvilket gør at store dele af siden opdaterer sig selv. 

 

Massiv investering giver resultater

DBU har i 2018 satset stort på at udbrede kendskabet til IT-systemerne. Det betyder blandt andet, at alle klubber har fået mulighed for gratis IT-kurser, ligesom der er investeret i bedre support.

 

Effekten kan allerede nu afkodes. Der har således været markant fremgang i brugere af de fire systemer: KlubOffice, Klub-CMS, KampKlar og Fodbold app'en. Holdadministrationsværktøjet KampKlar har dobbelt så mange hold som i starten af 2018, mens 200.000 danskere bruger Fodbold app'en hver måned.

 

Den mærkbare fremgang skyldes ifølge IT-chef, Heidi Lüthje, at klubberne kan spare tid ved at bruge systemerne i en sammenhæng:

 

"Vi kan se at klubberne har fået øjnene op for, at vi kan fjerne op mod halvdelen af deres administrative byrde. I stedet for at arbejde i systemer fra flere forskellige udbydere, kan vi hjælpe dem fra ét sted. Det gør det også lettere for de frivillige at navigere i, da holdsider på klubbens hjemmeside opdaterer sig selv og holdene automatisk bliver synkroniseret mellem KlubOffice og KampKlar."

 

Overvejer din klub at benytte KlubOffice som kontingentsystem, kan I i oktober og november måned blive introduceret til det på åbne klubkurser i DBU Jylland. Se mere her.

Der er også mulighed for at bestille et gratis kursus i DBU's IT-værktøjer i resten af landet, hvor instruktøren kommer ud til Jer. Det kan du gøre her.


Læs også: 
Ny it og opgavekortlægning har styrket Kerteminde BK 
Nu betaler 98,8 procent af medlemmerne kontingent til tiden 

Log ind