eFodbold i DBU: Nu kører toget - kom med ombord

I foråret 2020 udruller DBU en national offline breddeturnering i FIFA20 på Playstation 4. Breddeturneringen vil kunne rumme spillere på alle niveauer og af begge køn. Allerede i november afholdes dog en pilotturnering for 12-16 årige, der kan gøre DBU Bredde klogere på formatet og give klubberne mulighed for at prøve det af, inden den officielle turnering går i luften.

eFodbold i DBU: Nu kører toget - kom med ombord
Af: DBU Bredde

Sådan bliver I en del af pilotturneringen

Pilotturneringen afvikles offline. Dvs. at I ikke behøver have internet, der hvor kampene skal spilles.

Et hold består af 2-4 spillere i alderen 12-16 år, og der skelnes ikke mellem drenge og piger. Esports-erfaring er ikke afgørende for deltagelse.

Kampene afvikles på PlayStation 4, hvor man spiller 2 mod 2. Hver klub kan maksimalt tilmelde 2 hold (spillernavne skal først oplyses senere).
En anbefaling kan være at regne med en trup på 4 spillere pr. hold, da det giver en større fleksibilitet og flere spillere at tage af. Man bliver derfor mindre sårbar overfor afbud.

Deltagelsen i pilotturneringen koster kr. 4.000 kr./hold. Inkluderet er en såkaldt gamingarena, som består af:

  • 1 x PlayStation 4 inkl. FIFA 20-spillet
  • 4 x Dualshock Controllere
  • 1 x Fjernsyn (velegnet til gaming - minimum 49 tommer)
  • 4 x Læderpuf
  • 1 x ’Græstæppe’ (2 x 3 meter) - en form for gulv, der kan lægges ud.

Alt det ovenstående forbliver klubbens ejendom og det tilbydes kun til den nævnte stærkt reducerede pris til de klubber, der har hold med i pilotturneringen.

Foruden deltagelse i pilotturneringen forpligter klubben sig også til at deltage i evalueringen af pilotturneringen samt den kommende nationale offline breddeturnering i foråret 2020. Deltager man i pilotturnering, har man således allerede sikret sig den gamingarena, som også skal bruges i breddeturneringen.


Om pilotturneringen

Turneringen afvikles i ovennævnte gamingarenaer, som dog også kan bruges i andre sammenhænge - f.eks. til træninger eller hyggelige klubaftener. 

Pilotturneringen kan maksimalt rumme 18 hold i to puljer af 9 hold. Turneringen bliver holdt i to afgrænsede geografiske områder, hvor holdene vil besøge hinanden på skift i et stævneformat. Vi bestræber os på at sikre så korte kørselsafstande som muligt.

I pilotturneringen spilles der et stævne om ugen i alle weekenderne i november (som udgangspunkt). I femte og sidste spillerunde afgøres puljerne i slutspil for top og bund.

Præcisering af regler og praktik følger til de udvalgte klubber til pilotturneringen.


Tilmelding til pilotturneringen

Tilmelding sendes til Søren Erik Nielsen på seni@dbufyn.dk senest 15. oktober. Oplys følgende:

  • Tilhørende fodboldklub
  • Adresse for hjemmebane
  • Kontaktperson (navn, mobil & mail)

Efter at have udvalgt hold til pilotturneringen besvarer vi alle tilmeldinger i uge 42.


Hvorfor går DBU ind i eFodbold?

Fodbolden udvikler sig – og digitaliseres som så meget andet på flere måder - og det skaber spændende nye måder at dyrke fodboldspillet. I dag gør vi det på fodboldbanen, på sidelinjen, i fjernsynet og på internettet. Med eFodbold åbner sig endnu en måde at opleve og dyrke fodboldspillet i foreningsregi med de gode oplevelser og samlende øjeblikke, det medfører.

Med eFodbold kan vi – fodboldklubberne – appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i vores klub. Måske kan vi også fastholde flere af vores nuværende medlemmer, ved at rykke deres interesse og mulighed for eFodbold ind i klubben.

På sigt er planen at uddanne trænere og ambassadører til det gode spilmiljø og til arbejdet med at skabe en naturlig forbindelse mellem den virtuelle bane og grønsværen, så vores eFodbold-medlemmer også bliver aktive på banerne i en eller anden form.

DBU Bredde’s eFodbold-turnering bliver et led heri.

Log ind