Kampagnens navn er, ’Når grænser brydes’, og den har to overordnede formål:

 

- At hjælpe foreningerne med at kunne forholde sig til emnet seksuelle krænkelser og kunne fastlægge retningslinjer, så man i klubberne forhåbentlig kan undgå krænkelser.

 

- At hjælpe de foreninger, som desværre alligevel får en sag. Hvis de på forhånd har forholdt sig til emnet, så vil de bedre kunne tackle en efterfølgende sag.

 

Kampagnens omdrejningspunkt er hjemmesiden http://graenser-brydes.dk/, hvor foreninger kan søge viden om, hvordan den sætter grænser og laver leveregler, og hvor der er en række eksempler på, hvad man skal være ekstra opmærksom på.

Der er også link til akut hjælp, uanset om du er barn, ung eller voksen.

Kort film om seksuel krænkelse af to unge, der sender billeder til deres træner

Jan Darfelt, specialkonsulent i DIF’s udviklingsafdeling har beskæftiget sig med området i mange år. Han ved godt, det kan være tidskrævende for foreningerne at tage emnet op: 

- Udfordringen er selvfølgelig, at de fleste kommer i foreningerne for at dyrke deres sport. Derfor kræver det en ekstra indsats at få sat emnet på dagsordenen. Budskabet fra os er: Brug materialet på bestyrelsesmøder, i trænersamlinger, til klubaftener, og hvor det nu kan lade sig gøre. 

Gå direkte til værktøjskassen med materialet

Desuden er der udarbejdet et grundigt e-læringskursus, som er gratis for alle foreninger og forbund. Det findes på DIF’s e-læringsportal på adressen https://ie.dif.dk/. Det er er gratis at oprette sig som bruger, og kurset findes ved at klikke på webshop og søge efter ’Seksuelle krænkelser i idrætsforeninger´.

DIF har også fået produceret tre film (Anders Wiuff/Feldballe Film og TV), som beskriver, hvordan krænkelser kan opstå. 

Bare en sms - herunder

Send et billede - øverst på siden. 

Efter træning - herunder

Læs også 3 fortællinger om seksuelle krænkelser fra det virkelige liv