Uden frivillige – ingen fodboldklubber! Men at rekruttere, lede og fastholde frivillige kan være en svær disciplin.

  • Hvordan får man for eksempel de rette frivillige til at melde sig?
  • Og hvordan sørger man for, at de tager ansvar samtidigt med, at de følger klubbens værdier og regler?

Det og meget mere giver DBU’s Frivillighedsspil jer mulighed for at arbejde med.

 

Få en kort introduktion til Frivillighedsspillet i videoen her:

 

Under opvarmningen ledes I som spildeltagere gennem fire velkendte dilemmaer vedrørende frivillighed, som en bestyrelse i en fodboldklub fra tid til anden står i, og hvor svære beslutninger skal træffes. Hvordan vil I håndtere situationen? Og kan I blive enige om at træffe de rette beslutninger?

Her kan du se et eksempel på et af de dilemmaer, I skal diskutere:

Hændelse 2 Frivillighedsspillet

Når I har været igennem de fire dilemmaer i opvarmningsdelen, får I mulighed for at arbejde videre med 24 konkrete værktøjer, som berører alle faser af frivillighed i klubben – lige fra den svære disciplin omkring rekruttering af nye frivillige til den gode velkomst og fastholdelse. I kan bruge de lettilgængelige og enkle værktøjer til direkte anvendelse og inspiration, så I bliver verdensmestre i frivillighed i jeres klub.

 

Lidt praktisk information om spillet

DBU’s Frivillighedsspil egner sig til bestyrelser eller arbejdsgrupper, som har reference til bestyrelsen, og er udviklet af DBU’s Frivillighedsgruppe i samarbejde med frivillighedseksperterne i Ingerfair.

Spillets første del med de fire dilemmaer tager ca. 45 minutter at spille. Mens anden del med fordel kan spilles lidt ad gangen (f.eks. til jeres bestyrelsesmøder) alt efter, hvilke værktøjer I ønsker at lægge vægt på i jeres klub.

De første 200 eksemplarer af spillet er gratis.
Hvis I ønsker et spil, skal I kontakte jeres lokale klubrådgiver, der også kan hjælpe jer med gode tips, så I får maksimalt ud af spillet. Der er gratis spil så længe lager haves. Ved ekstra efterspørgsel kan der produceres flere spil til en mindre pris.

 

Find kontaktoplysninger på din lokalunions klubrådgivere her: