Der var store forventninger til konceptet Playmakers inspired by Disney, der er det første internationale rekrutteringsprojekt for piger. Efter første ud af fem afviklinger fordelt over 2½ år, er det svært at få armene ned.

Vi er så stolte over det arbejde og de resultater de 34 værtsklubber har skabt, det skaber sammenhold, fællesskab og fokus på et fælles mål, nemlig at fodbold er for begge køn Lars Albæk, Formand DBU Bredde

Konceptet er blevet positivt modtaget af både klubber og forældre. Da ansøgningsprocessen om værtskab startede tilbage i efteråret 2020, var der rift om at blive vært for Playmakers inspired by Disney. Der var faktisk så meget rift om pladserne, at DBU Bredde opjusterede fra 30 til 34 værtsklubber i Danmark.

En af de klubber som ansøgte og herefter blev tildelt værtskabet er Dragør Boldklub, der har foretaget en strategisk satsning på pigefodbold. Konceptet understøtter dermed en kontinuerlig rekruttering af piger igennem fem afviklinger af Playmakers, hen over de næste 2½ år.

Claus Schreiner Andersen, Pigeformand i Dragør Boldklub fortæller således om klubbens erfaringer efter første afvikling.

- Vi er så heldige at være en del af UEFA Playmakers inspired by Disney, vi havde 45 piger igennem de otte træningssessioner i forrået – her har 20 af dem meldt sig ind i fodboldklubben. Det er et fantastisk output og vi glæder os til de næste afviklinger.

Resultaterne efter første afvikling i foråret 2021 bringer ikke kun smil og glæde ved værtsklubberne, Project Manager Annette Westermann er utrolig glad og stolt over den modtagelse det nye koncept har fået.

- Der er stor opbakning fra værtsklubberne og deres speciel uddannede playmakers, hvilket er yderst vigtigt, når man skal introducere et koncept som dette, der vil udfordre måden, vi opfatter både trænergeringen, men også måden, man forholder sig til selve fodboldtræningen på. Det er en stor forandringsproces, som også kræver stor velvillighed og selvindsigt fra den enkelte træner, siger Project Manager, Annette Westermann.

DSC 6278


Eksplosiv stigning af pige/kvinde trænere
Der er store positive effekter forbundet med Playmakers inspired by Disney, rettet mod både klubberne og ikke mindst kvinderne.

Det er aldrig set før - at så mange kvinder, vil uddanne sig som træner for den lokale fodboldklub. Lidt over 70% af kursisterne ved dette års UEFA Playmaker uddannelse er piger/kvinder, hvilket er helt usædvanligt. Helt konkret har konceptet kunne byde 137 uddannede UEFA Playmaker trænere velkommen i foråret 2021.

Konceptet kræver en uddannelse, en uddannelse som har fokus på de pædagogiske og narrative evner. Derfor blev alle værtsklubberne også opfordret til at kigge nye veje, da de skulle finde de frivillige hænder, der skulle løfte konceptet i deres klub. Her er nemlig ikke tale om en træner i den klassiske forstand, som vi kender det, hvor Fodbold-erfaring og -faglighed oftest danner grundlag for god træning. I Playmakers konceptet er det vigtigste at den ansvarlige for forløbene kan engagere pigerne i den historiefortælling som træningssessionerne er bygget op omkring.

DSC 6213


Hvad er Playmakers inspired by Disney?

UEFA PlayMakers inspired by Disney er en sportsaktivitet som ingen anden, der leverer en sjov og sikker introduktion til at lære fodbold for 5-8-årige piger gennem bevægelse, leg og magien ved Disney-historiefortælling.

Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med universiteter, så selv om der er lagt op til leg og bevægelse, er der også høj kvalitet i de øvelser, der er udviklet til konceptet.

Kombinationen af legende fodboldøvelser og historie-fortællinger giver pigerne sjove og unikke oplevelser, som forhåbentlig bliver startskuddet til et fodboldeventyr, hvor fodbolden vil bidrage med en masse magiske øjeblikke.

I de første sessioner har Playmakers fokus på at opbygge pigernes færdigheder i forhold til deres motorik, tilskynde til kreativ tænkning samt styrke kommunikationen med deres holdkammerater. I de senere sessioner introduceres pigerne til grundlæggende fodboldfærdigheder, men hele vejen igennem programmet er det sjov, glæde og boldleg der er i fokus.

Når de otte træningssessioner er afsluttet, introduceres pigerne for deres kommende holdkammerater og fremtidige trænere. På den måde bliver pigerne modtaget og budt velkommen i fodboldklubben.

DSC 6319