Deltagerne på søndagens 6-timers E1-kursus vil gerne i gang med ”noget” eFodbold i klubben. Deres fokus kredser om at blive bedre til at drifte DBU´s offline turnering, og tilbyde medlemmer at gå til eFodbold i forening.

Christian Møller Jørgensen fra Hillerød Fodbold vil gerne tilbyde medlemmerne at spille eFodbold i klubben. De deltager i forvejen i DBU´s offline turnering

E-Fodbold i Hillerød Fodboldklub skal startes op helt lavpraktisk med det formål at fremme de fodboldspillere, der ikke er så dygtige. Der er altid et hierarki på et fodboldhold, uanset om det er de unge eller oldboys. Den ”pose” vil Hillerød Fodbold gerne ryste lidt på de forskellige årgange, og senere udbygge eFodbold-aktiviteterne i klubben. 

”Det handler også om at få drengene ud fra værelserne – og pigerne – og få dem ned i klubben. Vi vil gerne arbejde for at få de unge ud af røret, der ikke siger så meget på banen, men som er rigtig gode til FIFA, så de kan få nogle succesoplevelser derigennem. Det handler om at skabe fællesskab og liv i klubhuset på de almindelige hverdagsaftener,” fortæller Christian Møller Jørgensen.

Jeg er helt klart blevet klogere i forhold til mit udgangspunkt. Daniel Barnewitz (E1 instruktør) var rigtig god til at præsentere og forklare emnerne godt. Christian Møller Jørgensen (Hillerød Fodbold), har spillet FIFA i rigtig mange år.

Underviser på E1, Daniel Barnewitz, synes rigtig godt om aktiviteten hos deltagerne, der bød ind med spørgsmål og delte viden i søndags. Alderen lå fra 13-38 år og FIFA-erfaringen var ligeså spredt.

”Alle fik ny viden med hjem. Det var særligt givtigt for nogle klubber, at vi fik vendt det med Ultimate Team, som er vigtigt at vide for alle, " fortalte Daniel Barnewitz efterfølgende.

Kommende kursus i Det Digitale Klubhus er G1 – Gaming Manager, allerede på søndag den 7. februar klokken 10-13. På G1 får du redskaber til at give den som stævneleder, når DBU´s offline turnering starter op igen, eller klubben afholder sit eget E-stævne. 

Hvad er FIFA Ultimate Teams (FUT)

Når du spiller FIFA, kan du spille med de almindelige hold, Brøndby, Juventus, Barcelona, eller du kan spille en spiltype der hedder Ultimate Team. Spiller du UT skal du selv sammensætte det ultimative hold. Det gør du ved at åbne nogle spillere fra pakker, der koster penge. Ligesom de gammeldags fodboldkort som man købte, og samlede i en mappe. Nu er det bare digitalt, og man kan spille med de købte spillere i kampen.

Skal man spille FUT i forening?

Omkring 90% af unge der spiller FIFA, spiller med Ultimate Teams. Men man skal være påpasselig med at indføre FUT i sin forening, uden at tage forældrene med på råd. De FIFA Points man køber for penge, er nemlig blevet ulovlige i Belgien og i Holland, hvor man mener, det er gambling for personer under 18 år. Den problemstilling blev vendt på kurset. Konklusionen blev, at man godt kan spille med Ultimate Teams i sin forening, men det skal ske i samråd med forældrene inden man evt. vælger at indføre det.

 

Tobias 001
Projektchef Tobias Nick Jensen
Fondsfinansierede projekter – Fodbold for fremtiden, Ombold, FC Demens 4634 0749