Da regeringen forleden hævede forsamlingsloftet til 50 personer i forbindelse med udendørs idræt, vakte det stor glæde hos mange fodboldspillere rundt omkring i landet. Det betyder nemlig, at DBU’s U-rækker, Danmarksserien og de resterende serierækker kan starte op igen.

Genstarten bliver med et øget fokus på sikkerheden heriblandt opfordring til hyppig test blandt spillere og trænere, ingen tid i omklædningsrum og bad og ingen tilskuere til hverken kamp eller træning.
Derudover fastholder DBU selvfølgelig, at klubberne til hver en tid overholder de gældende retningslinjer.

Den pludselige start på sæsonen vil betyde et stort fysisk pres på spillerne i de forskellige klubber, med mange kampe på få uger. DBU har derfor besluttet, at det i herre-danmarksserien i foråret vil være tilladt at benytte sig af fem udskiftninger fordelt på maksimalt tre spilstop, som man kender det fra 3F-Superligaen.

På grund af forsamlingsloftet vil det ikke være muligt at have mere end 12 personer ude på sidelinjen per hold. I Danmarksserien giver reglerne mulighed for syv spillere og syv officials, hvor det er op til klubben selv, at bestemme hvordan de fordeler de 12 på spillere, trænere og officials. Det giver de bedst mulige rammer for klubben. Der må dog fortsat ikke være mere end syv spillere på bænken.

En af de andre rækker som kan starte op igen er U18 pige-rækken. Det vækker stor glæde hos Marie Greve, chef for AGF Kvindefodbold.

”Det er jo dejligt, at vi også kan komme i gang igen med at spille fodbold. Spillerne har de glædet sig og ventet på, at det kunne lade sig gøre. Derudover er det også vigtigt, da vi får vores talentudvikling i gang igen, dog med en respekt for den belastning et hårdt forårsprogram kommer til at give. Så vi er selvfølgelig glade for, at man har vurderet at det er forsvarligt at sætte gang i turnering igen”, siger hun.

Den sene start af sæsonen ændrer en smule på kampprogrammet, men det har stadig været muligt at holde fast i det oprindelige turneringsformat, og der forventes derfor at kunne kåres en DANSK mester i juni i modsætning til sidste år, hvor turneringen blev suspenderet.