Efter mange måneder med restriktioner, fjernundervisning og nedlukkede fritidsaktiviteter trænger de fleste danskere til at være aktive i et socialt fællesskab. Det gælder ikke mindst teenagepigerne i jeres fodboldklub. De trænger til at grine sammen, udfolde sig sammen, blive udfordret og lære mere om sig selv og hinanden.

 

DIF og Always giver igen i år mulighed for, at I kan invitere klubbens piger mellem 12 og 15 år på en spændende sportslejr. Formålet med DIF og Always sportcamps er at motivere endnu flere piger til at være aktive i foreningsidrætten. Alle foreninger under DIF, som har aktiviteter for piger i alderen 12-15 år, kan søge. Der er åbent for ansøgninger indtil den 1. maj 2021. I kan maksimum søge om 10.000 kr. hvis det er en camp med overnatning og maksimum 6000 kr. for en camp uden overnatning.

 

I kan søge penge til forplejning, snacks, anskaffelse af mindre rekvisitter, spil og andre ting som medvirker til at skabe hygge, sjove oplevelser og fysisk aktivitet, som alle kan være med til. Man kan ikke søge støtte til aflønning af trænere og oplægsholdere, turnerings- og stævnedeltagelse, entréafgift til forlystelser eller rejser.

 

En camp kan foregå over en eller to dage med eller uden overnatning. Campen skal afholdes på klubbens hjemmebane, dvs. på anlægget og måske i klubhuset. Campen kan afholdes, når corona-situationen igen gør det muligt at lave sociale aktiviteter i foreningerne.

 

 

 

Hvad får pigerne ud af det?

Foreningsidrætten er et sted, hvor teenagepiger

  • har lov at fejle uden at få dårlige karakterer
  • har et frikvarter fra krav og forpligtelser i skole og på hjemmefronten
  • oplever sammenhold og bygger venskaber for livet
  • har det sjovt, lærer noget og opbygger selvtillid

… Derfor er det vigtigt, at vi fastholder dem i foreningsidrætten og viser dem, at vi vil dem.

Hvad får vi som klub ud af det?

Som klub får I med campen mulighed for:

  • at styrke det sociale fællesskab for teenagepiger i klubben
  • at pigerne (gen)opdager, hvor værdifuldt, det er for dem at være en del at fællesskabet i klubben
  • at invitere nye piger indenfor, så de kan opleve fællesskabet og afprøve fodbold som sport. De piger, der allerede er aktive på holdet, kan invitere veninder med til campen.

 

 

Campen skal indeholde minimum to elementer:

  • Idrætslige aktiviteter hvor alle kan deltage – også nybegyndere
  • Sociale aktiviteter som pigerne selv har været med til at bestemme og tilrettelægge

 

Læs mere om DIF og Always' sportcamps her.