500 kameraer. 0 kameraoperatører.

Veo har med deres karakteristiske, grønne sportskamera erobret sidelinjerne i de danske fodboldklubber, hvor kamerastativer står skulder ved skulder med trænere og tilskuere. 

Et nyt digitalt samarbejde spiller de flotte mål, assists og jubelscener ind i DBU’s Fodbold app.  

Kamerasystemet er de seneste år poppet frem på de danske fodboldanlæg, som nye grønne græsstrå på en forårsklar fodboldbane. To kameralinser i en grøn kasse – og kunstig intelligens – følger automatisk spillet og fjerner behovet for en frivillig bag kameraet.  

Flere end 500 kameraer forlænger fodboldoplevelsen for trænere, spillere og fans, som kan glæde sig over at have scoringer, assists og finurlige finter til scrapbogen, når den automatiske optagelse er klar inden for otte timer efter slutfløjtet.

En mulighed, der ifølge DBU’s kommercielle direktør, Ronnie Hansen, kan være med til at forlænge oplevelserne inden for kridtstregerne:

- Vi drømmer om at skabe nogle af de digitale muligheder, som vi kender fra de store kampe. Ved også at sætte levende billeder på de store øjeblikke fra de mindre kampe, tror vi på, at vi kan forlænge oplevelsen og fællesskabet uden for banen,” fortæller Ronnie Hansen.

De nye muligheder glæder også Veos direktør, Henrik Teisbæk, der vil gøre video af fodboldkampe til allemandseje:

- Ideen til Veo opstod i 2015, da én af vores stiftere blev fanget i en bilkø på vej til sit barns fodboldkamp og derfor ikke nåede frem i tide til at opleve det første mål. Alle fodboldhold i verden skal have mulighed for at optage deres kampe, så ingen øjeblikke går tabt. Vi har mere end 500 kameraer i gang i de danske klubber hver weekend og næsten 7.000 verden over, så vi er på vej. Nu glæder vi os til at kunne vise optagelserne frem i Fodbold app’en, hvor de fleste fodboldfolk færdes,” fortæller Henrik Teisbæk.

Mere end 225.000 spillere, trænere og fans benytter Fodbold app’en. Man kan få en notifikation, når der er video klar på kampen. Læs mere her.

Som en del af samarbejdet får alle klubber, der er medlem af en lokalunion, 10 procent rabat på Veo kamera og tripod. 

Sådan ser det ud i Fodbold app'en

Se hvad du skal være opmærksom på, når du optager videoer fra fodboldkampe, på siden her.