DIF og DR P4 kårer sammen Årets Idrætsforening i Danmark. Hvis du kender en forening, der bør vinde prisen, det kunne for eksempel være din egen fodboldklub, så indstil den via mail inden søndag den 31. oktober klokken 12.

Indstillinger skal skrives i Word og mailes til adressen forening@dif.dk. Indstillingen skal være på maksimalt 2.000 tegn, og der må desuden vedhæftes et eller to billeder af foreningen på i alt maksimalt 5 mb. Tilføj desuden foreningens navn og adresse samt kontaktinfo på indstilleren.

 

Kriterier

Da de danske idrætsforeningers rolle og betydning er mangeartede, kan der være mange gode grunde til at indstille den enkelte forening. Vigtigt er det dog, at det skal være tydeligt for juryen, hvad der berettiger den nominerede forening til at blive Årets Idrætsforening.  

Dette kunne fx være, at idrætsforeningen har:

  • Taget et betydeligt samfundsansvar for fx socialt udsatte, klimaet eller særlige målgrupper
  • Haft succes med at skabe nye idrætstilbud og idrætsfællesskaber og/eller tilknytningsformer i foreningen
  • Gjort en særlig indsats for foreningens frivillige eller i kampen om at få flere frivillige tilknyttet deres forening
  • Lavet indsatser, som har stor betydning for lokalområdet, og som er med til at skabe lokal sammenhængskraft  
  • Benyttet nye værktøjer og metoder til at styrke foreningens drift, kvalitet eller fællesskaber. Fx gennem digitalisering
  • Været nytænkende og visionære med det mål at fremtidssikre foreningens relevans og attraktion
  • Eller bare bør hyldes som Årets Idrætsforening på baggrund af noget helt andet!

Så overvejer du at indstille din fodboldklub til Årets Idrætsforening i Danmark, er det bare med at være klar med alle de gode argumenter.

 

Processen fra nu af

Den vindende forening afsløres i forbindelse med det store gallashow Sport 2021, som afvikles i Jyske Bank Boxen den 8. januar 2022. Ud over æren er der 60.000 kroner til vinderen, som skal bruges til at fortsætte den gode arbejde i foreningen. Nummer to og tre modtager begge 20.000 kroner.

Når indstillingsperioden er overstået, vil en jury bestående af OL-sølvvinderen i 400 meter hækkeløb fra Rio-legene Sara Slott Petersen, Bent Clausen, bestyrelsesmedlem i DIF og næstformand i DBU og Gitte Kvist, distriktschef hos DR Østjylland gennemgå indstillingerne og udvælge tre idrætsforeninger, som befolkningen efterfølgende kan stemme på.

Se vigtige datoer her:

11. oktober til 31. oktober klokken 12.00: Åben for indstillinger

31. oktober – 9. november: Indstillinger gennemlæses og juryen voterer

10. november: Juryens tre udvalgte foreninger afsløres, og befolkningen får mulighed for at stemme på de tre foreninger.

24. november klokken 12.00: Afstemningen slutter

8. januar 2022: Vinderen afsløres i forbindelse med Sport 2021 showet i Jyske Bank Boksen i Herning