I det danske vejr er det en stor hjælp, ikke at skulle rode med vådt papir Jacob Andersen, fodbolddommer

Kampprogram på håndleddet

Mål. Advarsler. Ind- og udskiftninger. Der er nok at holde øje med på papirblokken for kampens dommer. En papirblok, der ikke altid spiller sammen med det danske vejr.  

Nu kan dommerens ”sorte bog” komme i tørvejr. Et samarbejde mellem DBU og den internationale software-producent, REFSIX, åbner op for at lægge kampprogrammet ind på et smartwatch. Herfra kan man styre slagets gang – og notere mål, advarsler og udskiftninger – fra urets skærm.

Holdkortet tikker inden kampstart ind på uret, hvorfra dommeren i løbet af kampen kan registrere mål, advarsler og ind- og udskiftninger. 

En stor hjælp for fodbolddommer, Jacob Andersen, som allerede har dømt de første kampe med uret som digital notesblok.

”Der er mange gode funktioner, der hjælper med at styre kampen, uanset hvilket niveau, man dømmer. Inden kampstart kan man hurtigt få registreret udskifterne fra begge hold, og under kampen er det meget lettere at holde styr på fx mål og udvisninger. I det danske vejr er det en stor hjælp, ikke at skulle rode med vådt papir,” fortæller Jacob Andersen.

App’en kan hentes gratis fra AppStore, Android store, GARMIN store og Samsung Galaxy store.

Når man åbner app'en, bliver dommeren automatisk ført gennem en guide til at overføre sit kampprogram til REFSIX. 

Heatmaps og højintense løb 

REFSIX' app er gratis og indeholder, foruden dommerens kampprogram og holdkort, også forskellige muligheder for at tilpasse til den enkelte dommers fodboldhverdag.

For de dommere, som ønsker at gå et spadestik dybere i tal og statistik fra dommergerningen, er der mulighed for at tilkøbe en ’Prolicens’ for 435 kr. pr. år, eller 59 kr. pr. måned.

Prolicensen giver adgang til en masse spændende statistik fra kampen, fx såkaldte heatmaps – en grafisk visning af, hvor dommeren har bevæget sig på banen, og hvor der er delt kort ud.

Det giver en ekstra dimension til dommergerningen, som motiverer til at dygtiggøre sig i dommerfaget.

”Det er da spændende at følge med i, hvordan man bevæger sig rundt på banen, og hvor man deler sine kort ud. Dommerne er jo lige som spillere og trænere, motiverede til at forbedre sig fra kamp til kamp,” slutter Jacob Andersen.

Læs mere om REFSIX her.