Den 13. juni 2021 landede DBU Pigeraketten i Hammerum, en forstad til Herning, og hele 68 piger stod klar til at stige ombord.

68 piger i alderen 5–11 år, som alle var klar til at få 2 skønne timer, i selskab med frivillige fra Hammerum IF, DBU’s instruktører og hinanden.

I blandt de mange piger var der en del der i forvejen gik til fodbold i klubben, men her et halvt år efter den succesfulde Pigeraket afvikling, er status at Hammerum IF har sagt goddag til 40 nye piger i klubben, og en stor del af disse kan tilskrives, deres første introduktion til fodbolden med Pigeraketten.

Kæmpe opblomstring på U9 og U11 piger
Jesper Lyk Eskildsen har været en del af Hammerum IF i mange år, og de seneste 2 år har han været ansat i klubben som administrativ medarbejder. Udover de timer som Jesper Lyk Eskildsen bruger på det administrative arbejde, er han også frivillig træner samt ansvarlig for at starte de helt nye årgange op i klubben.

Den 13. juni 2021 var Jesper Lyk Eskildsen en af de frivillige som Hammerum IF selv stillede med til Pigeraketten, klubbens første afvikling af de efterhånden 25 år gamle rekrutteringskoncept.


Vi ville gerne få dem i gang igen. Jesper Lyk Eskildsen, administrativ medarbejder i Hammerum IF

- Før min tid har der været snak om Pigeraketten, og sidste år kunne man så søge om at få det gratis ud. Vi ville gerne lave lidt ekstra efter Corona-nedlukningen, for at lokke flere til og samtidig puste lidt liv i fodbolden efter Corona-nedlukningen. Og specielt for de små havde nedlukningen en dårlig timing, da de lige var startet op. Så vi ville gerne få dem i gang igen.

Og lige netop i gang igen, må man sige der kom i Hammerum IF, og faktisk mere til. Klubben der pt. tæller mere end 500 medlemmer, har over det seneste års tid oplevet at deres U9 pige- og U11 pige-årgange er vokset kraftigt, og f.eks. på U11 pigerne er de gået fra 15 til mere end 30 piger. Altså mere end dobbelt så mange som før Pigeraketten, og corona-nedlukningen.

Men denne vækst ses ikke kun i antallet af spillere, men også frivillige kræfter i Hammerum IF fortæller Jesper Lyk Eskildsen.

- Vi har oplevet en kæmpe opblomstring på U9 og U11 piger. Som en del af denne opblomstring, en meget vigtig del, er kommet meget engagerede forældretrænere, og det betyder rigtig meget.

Det er nemt
Spørger man Jesper Lyk Eskildsen om hvad han tror virker ved pigeraketten, så er der særligt to ting han fremhæver.

- Det der er det gode, er at det er nemt. Det kommer med et setup, og vi kunne sagtens skaffe de frivillige som skulle hjælpe til. Det er det vi godt kan lide ude i klubberne, det er at få noget håndgribeligt. Det er meget attraktivt.

Som en stor og positiv sidegevinst ved afviklingen for Hammerum IF, var ligeledes at de på dagen også havde engageret nogle af deres nuværende U14 piger som slags assistenter på dagen. Størstedelen af disse er siden blevet hjælpetrænere på de yngre årgange i klubben, og dermed har Pigeraketten foruden flere spillere i Hammerum IF, også været med til at få flere frivillige.

En anden ting Jesper Lyk Eskildsen også peger på er at Pigeraketten er fodbold på en anden måde end det traditionelle.

Pigeraketten putter noget historie ind i fodbolden, og det kan vi se virker rigtig godt på de piger her Jesper Lyk Eskildsen, administrativ medarbejder i Hammerum IF

- Det er vigtigt at komme noget leg ind i fodbolden, og der er Pigeraketten en rigtig god måde at træne fodbold på, men på en anden måde.

I Hammerum IF havde de desuden stor succes med at uddele de flyers som man som klub får med, når man skal afholde Pigeraketten. I samarbejde med skolen, som ligger lige ved siden af banerne, fik klubben tilladelse til at uddele flyers til pigerne i klasserne, og det havde en god effekt på fremmødet på dagen.

En god opstartsaktivitet
Jesper Lyk Eskildsen kan ikke svare på om Pigeraketten bliver en årlig tradition i Hammerum IF, eller måske noget som klubben vil afholde hvert andet år.

Dog ser han Pigeraketten som en rigtig god opstartsaktivitet, og det er med en stor anbefaling fra Hammerum IF’s side, når man spørger ind til om andre skal tilmelde sig Pigeraketten.

- Det er en rigtig god opstartsaktivitet, og jeg kan sagtens se det som en del af når man ønsker at starte nye pigeårgange op. Samtidig er det en god anledning for at lave lidt reklame for klubben, og have en lidt anderledes dag i klubben.

Om Pigeraketten

+

Alle medlemsklubber under DBU kan ansøge om Pigeraketten.
En Pigeraket-afvikling varer 2,5 timer
Pigeraketten er for 5-11-årige piger
Der er plads til 100 piger per pigeraket.