”DBU Børneklub” er et prædikat, som alle klubber store som små, der arbejder målrettet med udvikling af deres børnefodboldmiljø i samarbejde med DBU, kan sætte på deres klub, når først de opfylder de fire forudsætninger. De fire forudsætninger for at kunne kalde sig DBU Børneklub handler om, at klubben skal:

Det er arbejdet med at nå i mål med forudsætningerne, som vores børneklubrådgivere i første omgang står klar til at hjælpe jer med.

Til at underbygge arbejdet har vi lavet en digital Børneklubvejledning med masser af gode råd til, hvordan I kan forbedre jeres børnemiljø. Her kan I læse mere om forudsætningerne for at blive DBU Børneklub, og alle de anbefalinger der ligger til jer som klub med børnefodbold.

 

Hvorfor skal I blive DBU Børneklub?

Børnefodbolden er fundamentet for hele dansk fodbold. I børnefodbolden skabes fundamentet for livslang kærlighed og tilknytning til sporten. Dette gælder både for dem, der udvikler sig til landsholdsspillere og dem, som nyder motionen og fællesskabet på det lokale serie- eller motionsfodboldhold. I børnefodbolden møder man måske for første gang foreningslivets betydning. Man oplever den dannelse det giver og det helt særlige fællesskab. Derfor er børnefodbolden vigtig – måske det allervigtigste…

DBU Børneklub er for de klubber, som ønsker at styrke børnefodboldmiljøet i klubben til glæde for ALLE børnene.  Klubben bliver godkendt som DBU Børneklub, når den sammen med børneklubrådgiveren har arbejdet de fire forudsætninger for at være DBU Børneklub på plads. Men, vi ”slipper” ikke bare klubben herefter.

- Når en klub bliver godkendt som DBU Børneklub, tilbyder vi som forbund løbende sparring til såvel klubbens bestyrelse som klubbens børneudviklingstræner(e) og børnefodboldansvarlige. Derudover kommer vi også til at facilitere netværk med fokus på erfaringsudveksling, inspiration og uddannelse/kurser for klubbens børneudviklingstræner(e), udtaler Bjarne Christensen, formand for DBU’s Børnegruppe, og fortsætter:

- Det er vigtigt for os at støtte klubberne rigtig meget. Vi har en vision om, at vi i Danmark skal have verdens bedste børnefodbold, og heri er klubberne jo en absolut nøgleaktør. Derfor er vi helt bevidste om, at vi skal støtte dem og samarbejde tæt for at føre visionen ud i virkeligheden.

 

Sådan bliver I DBU Børneklub

Hvis I er motiverede og klar til at skabe (endnu) bedre rammer og oplevelser for jeres børn – så er vi det også. Gennem arbejdet med at blive (og være) en DBU Børneklub, kan I komme med os ud på en spændende rejse med at styrke klubmiljøet for børnene.

Kontakt jeres sædvanlige klubrådgiver eller lokalunionskontor, hvis I ønsker at vide mere eller indgå i samarbejde om at jeres klub skal være en DBU Børneklub.

 

DBU Børneklub udspringer af DBU’s nye børnefodboldstrategi

I begyndelsen af 2021 blev DBU’s nye børnefodboldstrategi vedtaget. Målet er at skabe verdens bedste børnefodbold. DBU Børneklub er et vigtigt element, da formålet er at øge kvaliteten af børnefodboldmiljøerne i de danske fodboldklubber. Læs mere om hele børnestrategien her.

DBU Børneklub LOGO Rød Hvidbaggrund