Der findes så mange dygtige børnetrænere rundt om i danske klubber og foreninger, og ofte er de kendetegnet ved at have deres egen stil, personlighed og trænerfacon. Formålet med DIF's nye kampagne er at hjælpe trænerne til at reflektere over, hvilken trænertype de er, og hvilken de måske gerne vil udvikle sig til at være i fremtiden.

DIF’s hjemmeside kan du blive bevidst om de mange forskellige elementer, der indgår i træneropgaven, og her kan trænere også få værktøjer og viden, der gør dem til endnu bedre børnetrænere.

 

Bliv uddannet børnefodboldtræner

I DBU er indgangen til al træneruddannelse et UEFA C1-kursus. Kurset tager udgangspunkt i træneren som hjælper for spilleren, så hun/han lærer at løse spillet på egen hånd. I DBU tror vi på, at du bliver en bedre træner af at øve dig i at være træner. Derfor vil du fra start på UEFA C1 blive involveret på banen under praktikken, som udgør en stor del af det samlede kursus. Det, mener vi, er relevant og brugbart for alle trænere. Kurset har stort fokus på de pædagogiske redskaber og læringsværktøjer, du som træner kan bruge for at lave en god træning.

Når man har færdiggjort UEFA C1, kan man gå videre på UEFA C2 og UEFA C3, hvorefter man kan tage en online eksamen og dermed opnå sin C-trænerlicens.

I tråd med DBU’s Børnestrategi

Budskabet om, at træneren er nøglen, og træneruddannelse er enormt vigtigt, er helt i tråd med DBU’s Børnestrategi. Du kan læse alt om strategien på dette webunivers.