Weekenden nærmer sig. To hold er klar til kamp, men der mangler en til at lede kampen. Det er virkeligheden ved flere fodboldkampe landet over. En digital hjælper til dommerne i Fodbold appen skal hjælpe med at minimere de tilfælde.

Da jeg så den nye mulighed, havde jeg bare armene over hovedet. Jeg kan godt lide at dømme fodbold, men er begrænset af skiftende arbejdstider Kenn Trusbak, fodbolddommer

Mere fleksibilitet - mere fodbold 

"Jeg kan godt lide at komme ud og få noget motion."

Selvom Lars Pedersen har dømt 200 kampe sidste år, og godt og vel 3600 fodboldkampe i alt i den indtil videre 43 år lange dommerkarriere, så trækker det stadig i ham for at komme ud og bruge dommergerningen til at røre sig.

Og selvom der er rig mulighed for at få kampe i benene i serie 4, hvor han er indplaceret, så tager han også gerne en tørn ved ungdomskampe, og hvor der ellers skulle være brug for hjælp.

Det bliver der nu bedre mulighed for med det nye vælg-selv system. Her kan dommere således melde sig på de kampe, der endnu ikke er påsat, med kortere varsel.

Kampene kan sorteres ud fra dommerens ønsker, så man kun får vist kampe fx inden for den afstand, man vil køre.

Den nye mulighed vækker også glæde hos dommer Kenn Trusbak, som gerne vil træde til, når arbejdskalenderen tillader det.

”Da jeg så den nye mulighed, havde jeg bare armene over hovedet. Jeg kan godt lide at dømme fodbold, men er begrænset af skiftende arbejdstider,” fortæller Kenn Trusbæk.

Se hvordan vælg-selv-kampe foregår i Fodbold appen

En succesfuld generalprøve 

De to dommere har allerede prøvet den nye mulighed i forbindelse med en test i DBU Jylland, hvor 450 dommere har haft mulighed for at byde ind på kampe fra Mit DBU. En generalprøve, der giver forhåbninger om en kommende succes. 188 kampe fordelt på 113 dommere fandt således et match inden for de første 24 timer.

Det er ifølge Kenn Trusbak ikke en tilfældighed.

«Det giver en god fleksibilitet, at man kan til- og framelde sig, uden at der skal sendes e-mails frem og tilbage. Det er en lettelse,” slutter Kenn Trusbak.

Han bliver bakket op af kollegaen Lars Pedersen, som også sættes pris på at få hurtigere afklaring på, om han skal trække i dommertøjet.

”De fleste kampe i mit område bliver taget inden for 5 min. Så nu undgår vi, at flere dommere byder ind på den samme kamp,” slutter Lars Pedersen.

Muligheden for at få tilbudt vælg-selv-kampe styres af den Lokalunion, som arrangerer turneringerne – og hvor dommerne er tilknyttet. Derfor kan der være lokale forskelle på hvilke kampe, der som dommer er mulighed for at byde ind på.

'Vælg-selv-kampe' kan benyttes fra Mit DBU, og fra det nye design af Fodbold appen, som man skal opdatere til, for at kunne bruge 'Vælg-selv-kampe'.

Opdater Fodbold appen i  App Store her - og i Google Play her

Læs mere om Fodbold appens nye design her