"Med fodbold og fællesskab kan man komme langt. Det viser disse fire initiativer, der tager et vigtigt ansvar og arbejder målrettet for at, fodbold skal være for alle. Af den grund er de nomineret til 'En Del af Noget Større'-prisen 2022 – en pris, som hædrer personer og projekter, hvor fodbolden er med til at vinde uden for kridtstregerne."
Her kan I læse vores indstilling:
’Unge fodboldpiger bliver dommere’
71 kvinder. Under otte af dem er under 18 år. Det er realiteten ud af 3.300 fodbolddommere rundt omkring på de danske fodboldbaner. Men nu er der blevet uddannet 10 nye pige/kvinde dommere på Bornholm, hvor ni af dem er under 18 år.
Dommerkurset har løftet ansvaret og skabt nye, unge kvindelige dommere. Det har givet kvinderne et nyt fællesskab med fodbolden som samlingspunkt. At være dommer kræver disciplin, og det kan være med til at gavne kvindernes personlige udvikling, og samtidig udvide deres horisont til fodboldspillet.
Håbet for projektet er, at pigerne med den erfaring de tilegner sig ude på fodboldbanerne, kan give dem en psykologisk og mental ballast, som vil styrke dem i fremtiden. Her tænkes der ikke på fodbolden, men i deres eget privatliv, hvor de står foran at skulle vælge erhvervskarriere og dermed skabe deres egen fremtid.
Piger2