Get Movin' blev skudt i gang i januar i hele landet, og projektet handler kort og godt om, at få flere piger til at spille fodbold, blive træner og/eller dommer, og engagere sig i den lokale fodboldklub. På Bornholm gør vi det på en helt speciel måde, hvor alle klubber har fået mulighed for at være med og drage fordel af projektet med en fælles indsats. 

Der er 2 klubber, der er blevet Get Movin' klubber, en øst (Nexø) og en vest (Hasle). Men det specielle her på Bornholm er, at vi har valgt, at de klubber, der har valgt at være med i Get Movin', skal have lige gavn af projektet. Derfor hører ÅIF og Svaneke med til øst-gruppen, og Viking, RIK og Nyker til vest. De løfter dog alle i fællesskab og har fælles mål. 

 

GM 2

Fodbold er for alle. For at vise det for både børn og voksne, indgår DBU Get Movin' klubberne samarbejder med de nærliggende skoler og SFO'er. Klubbernes ambassadører afvikler fodboldaktiviteter, og i SFO'er introduceres fodboldforløb kun for piger med efterfølgende tilbud om træning i den lokale fodboldklub. Ambassadørerne fungerer som rollemodeller, både ved SFO besøg, men også ved første træning i klubben efter SFO besøget. 

Vores ambassadører har været i fuld sving i maj og juni, og afholdt SFO-besøg på følgende skoler:

  • Paradisbakkeskolen (Nexø Boldklub)
  • Søndermarksskolen (Viking)
  • Åvangsskolen (Viking)
  • Rønne Privat (RIK)
  • Svaneke Privatskole (Svaneke IK)
  • Hans Rømer (ÅIF)
  • Davidskolen (ÅIF)
  • Svartingedalskolen (Hasle)

Alle besøg har været en stor succes med seje piger, der knoklede, legede, grinede og havde det rigtig sjovt! Kæmpe skulderklap til alle klubbernes seje ambassadører :)

Artiklen forsætter efter billederne

SFO 6
GM
SFO 8
SFO 3

I starten af juni var vi heldige at få besøg af Sara Lethan, der er projektleder på Get Movin' fra DBU Sjælland. Hun var med til at afholde landets første skolebesøg med en 4. klasse fra Åvangskolen, hvor flere af vores ambassadører var med og hjalp til. ved skolebesøget fortæller ambassadørerne om egne fodboldoplevelser på skolernes mellemtrin, afholder fodboldaktiviteter og quiz, og besøget på skolen er for en hel klasse, og altså ikke kun piger. Det var en fed oplevelse for alle!

Med SFO og skolebesøg, er håbet, at flere piger begynder til fodbold i deres lokale klub, og rygterne går allerede på, at vores besøg i maj og juni har båret frugt. Det er vi meget tilfredse med.

De resterende skoler, vil alle vores ambassadører meget gerne besøge efter sommerferien og i starten af det nye skoleår. Hvis du vil vide mere - eller allerede nu aftale dato for skolebesøg, så tag fat i ambassadøren/ambassadørerne fra SFO besøget eller skriv til Line Hansen, der er delprojektleder på Get Movin' fra DBU Bornholm på mail lihh@dbubornholm.dk 

Skole 2
Skole 1