Samlingen i herrelandsholdlejren markerede afslutningen på forløbet for Fremtidens Trænere i år. En samling, som bød på inspiration og fællesskab. 

Samlingspunkt for unge trænerne i herrelandsholdlejren

På forløbet samles alle trænerne på tværs af landet. I juni besøgte de kvindelandsholdslejren, og i tirsdags var de samlet i herrelandsholdslejren. Ud over de gode oplevelser og de gyldne visdomsord, som de unge kunne tage med, er der en klar mening med at samle de unge trænere:

- Netværk er en af grundstenene i Fremtidens Trænere. Vi tror på at deres motivation for at være træner stiger, når de mødes med andre unge trænere. På sådan en dag her har de god mulighed for at snakke om deres egne trænererfaringer, og så ser vi faktisk også på evalueringerne, at de får nye venner, siger Henriette K. Jensen, ansvarlig for DBU Bredde Træneruddannelse og fortsætter:

- Når de unge trænere er motiverede, giver det dem mod på at fortsætte trænergerningen hjemme i klubberne. Derfor arbejder vi også med lokale netværk, så trænerne får et fællesskab og ikke står alene, når de støder på udfordringer eller tvivl.

Dagen var noget helt særligt for træneren Agathe Krarup Andersen fra Fortuna Svendborg.

- Det har været fedt at lære de andre trænere at kende, fordi vi alle sammen er der på grund af den samme ting – nemlig træneruddannelsen. Vi har en masse til fælles, og det gør fællesskabet bedre.

(artiklen fortsætter under galleriet) 

Hvad er Fremtidens Trænere?

Fremtidens Trænere er et forløb for unge trænere i alderen 13-20 år. Forløbet er særligt tilrettelagt de unge trænere, så de udvikler sig fagligt indenfor trænergerningen i fællesskab med jævnaldrende trænere. 

Forløbet indeholder: 

  • UEFA C1 træneruddannelse
  • Besøg i kvindelandsholdslejren
  • UEFA C2 træneruddannelse
  • Besøg i herrelandsholdslejren
  • Lokale netværksgrupper

Fremtidens Trænere er en storstilet indsats, som DBU har lanceret i partnerskab med Forenet Kredit. Målsætningen er at uddanne 240 flere unge trænere om året. Der er nu to forløb tilbage.

Inspiration til at blive en bedre fodboldtræner

Fællesskab og sammenhold er med til at styrke glæden ved at være træner, men forbillederne er lige så vigtige, så man bliver inspireret til at blive en bedre træner.

Hos Agathe er motivationen til at udvikle sig som træner i top.

- Den her træneruddannelse har udviklet mig som person. Jeg drømmer om at blive træner ligesom min far, og Kasper Hjulmand var rigtig god til at fortælle om, hvordan man bliver en bedre træner.

Ud over uddannelsen og inspirationsturene har forløbet også til formål at skabe lokale netværk for de unge træerne. Der har allerede været afholdt lokale netværk, og de unge trænere kan se frem til flere arrangementer i fremtiden.  

Fremtidens Trænere fortsætter i efteråret 2024

Det næstsidste forløb af Fremtidens Trænere er planlagt til at begynde efter sommerferien 2024. Efter feedback fra deltagerne og tovholderne, er opstarten er rykket med et halvt år, så det passer med skoleåret.

Fremtidens Trænere er et specielt tilrettelagt uddannelsesforløb til unge trænere i alderen 13-20 år, hvor DBU i samarbejde med Forenet Kredit planlægger at uddanne 240 unge trænere hvert år.

Hvis du kender unge trænere, som kunne få glæde af forløbet ”Fremtidens Trænere”, kan du skrive dig op til at modtage information, når den næste indstillingsperiode åbner: