Det går frem for pige/kvindeindsatsen på Bornholm, og der er godt i gang i Get Movin’ over hele øen. Syv klubber er med til at løfte fodbold for piger og kvinder, og det begynder så småt at afspejle sig i for eksempel bestyrelser og til trænerkurser.

Kvinder i bestyrelsen

Der er nye ansigter i tre af øens klubber og deres bestyrelser, og det er alle tre kvinder. Det er stærkt, og Get Movin’ delprojektleder Line Hansen fra DBU Bornholm håber, det kan motivere flere piger og kvinder til at træde ind i bestyrelserne rundt omkring. ”Ofte handler det om, at man prikker kvinderne på skulderen og lader dem vide, at man gerne ser dem i bestyrelsen eller i en træner/lederrolle i klubben,” siger Line og understreger, at det er vigtigt, der er opbakning bag. ”Man kan sagtens prikke kvinderne på skulderen og motivere dem til at stille op til en bestyrelsespost. Men det er også vigtigt, at der er opbakning til nye kræfter i bestyrelsen og at bestyrelsen er klar til at gå nye veje. Og så står vi i Get Movin’ også klar med opbakning og netværk”, siger hun.

15 piger/kvinder på C1-, fem piger/kvinder på C2- og to kvinder på C3-trænerkursus

Et lige så vigtigt og stærkt signal, der forhåbentlig også kan motivere andre piger/kvinder, er den stigning der har været i antal piger/kvinder på trænerkurserne siden starten af 2023, hvor det 4-årige projekt Get Movin’ startede. To kvinder har gennemført C3-trænerkursus og fået deres C-licens, og fem kvinder har gennemført C2.15 kvinder har været på C1-trænerkursus, med senest seks piger mellem 13-15 år her i marts 2024, hvilket er en markant stigning siden 2019, hvor der ellers kun har været mellem 2-3 piger/kvinder på bl.a. C1 trænerkurset.

Fælles handleplaner viser det videre arbejde for fodbold for piger og kvinder

De to fælles handleplaner der er lavet for øens Get Movin’ klubber (en for østklyngen og en for vestklyngen), vidner om et stærkt samarbejde på tværs af øen og klubberne. Der er 14 Get Movin’ ambassadører på Bornholm, der fungerer som lokale rollemodeller på og uden for banen. Get Movin’ ambassadørerne har blandt andet besøgt skoler og SFO’er på tværs af øen for at afvikle fodboldaktiviteter og invitere flere piger med ned i den lokale fodboldklub, og der er flere besøg i vente. Der har også været stor enighed om at lave fælles aktiviteter klubber imellem, og det blev for eksempel en succes i sommers med en fodboldskole for knap 40 piger. Get Movin’ ambassadørerne og delprojektleder Line Hansen håber på en endnu større tilslutning til sommerens fodboldskole for piger i uge 28. ”Det vil være så fedt, hvis vi kan samle endnu flere piger (årgang 2012-2015) til sommerens 3-dages fodboldskole, denne gang ved Klemensker Svømmebad. Get Movin’ ambassadørerne glæder sig, fordi det virkelig var nogle super gode dage sidste sommer med en masse seje, glade piger der både hyggede sig og blev bedre til at spille fodbold!”, siger Line.

Drømmen lever videre

Flere piger, der spiller fodbold på alle årgange, flere kvindelige dommere, flere kvinder der trækker i trænertrøjen eller går ind i bestyrelsen. Det er både drømmen og målene for de næste år for Get Movin’. I 2024 er fokus på trænerkursus, SFO- og skolebesøg og fælles træninger, og i 2025 er planen, at fokus skal være på kvindelige dommere.

Ved spørgsmål til Get Movin’ på Bornholm kontakt Line Holm Hansen på lihh@dbubornholm.dk og tlf. 51964697