For Kommuner

FFH - Kjærbye 1

Motionsfodbold har dokumenteret effekt på sundheden for mennesker med livsstilsygdomme. 'Fodbold for Hjertet' kan derfor blive nøglen til succes i jeres kommune, når I skal have hjerte-kar-syge og borgere med livsstilssygdomme i gang med at dyrke motion.

I har som kommune en afgørende rolle for jeres borgeres sundhed, og når I tilføjer motionsfodbold til paletten af forebyggende og rehabiliterende tilbud , har I et vigtigt redskab til at lykkes med at få dem, som måske ikke tiltrækkes af motionscentre, fysioterapi eller lignende, i gang med bevægelse, også af den blivende slags. Det er sund fornuft for både jer og jeres borgere.

'Fodbold for Hjertet' er motionsfodbold, der givet god og varieret træning, tilpasset mænd og kvinder, som måske ikke bevæger sig så meget i hverdagen. Konceptet tager udgangspunkt i principperne fra 'Fodbold Fitness' og er udviklet til alle, fra nybegyndere til garvede boldkunstnere på grønsværen.

Erfaringer fra FC Prostata, et lignende koncept for mænd med prostatakræft, viser, at motionsfodbold har effekt på mere end den fysiske sundhed. Spillerne fremhæver selv kammeratskab, fællesskab og sjov motion som det vigtigste - og det giver motivationen til at fortsætte på holdet

Se mere om, hvad motionsfodbold kan gøre for mennesker med livsstilssygdomme i afsnittet forskning.

I boksen øverst til højre er det muligt at tilgå en lang række af rekrutteringsmaterialer, som I kan bruge, hvis der starter et 'Fodbold for Hjertet' hold op i jeres kommune.