Michael Laudrup støtter op om Fodbold for Hjertet

Ingen ringere end Michael Laudrup er hovedperson i den video, som lancerer ‘Fodbold for Hjertet’ - DBU, Hjerteforeningen og SDU's tiltag, der skal få danskere med hjerte-kar-sygdomme i gang med motionsfodbold.  

Michael Laudrup lægger bolden ved sine fødder og gør klar til aflevering. Det er dog hverken Elkær eller Lerby, som skal modtage bolden, men derimod en helt almindelig dansker ved navn Niels, der står klar til at få bolden i nettet. 

Niels har dårligt hjerte, og det er netop mennesker som ham, som fodboldlegenden gerne vil hjælpe til at få gode oplevelser på fodboldbanen. Derfor spiller Laudrup sammen med Niels og andre motionister på grønsværen for at skabe den video, der skal få ‘Fodbold for Hjertet’ godt ud over rampen. 

Michael Laudrup er ambassadør for Hjerteforeningen og har derfor valgt at give sin støtte til ‘Fodbold for Hjertet’, fortæller han: 

"Jeg går på banen for 'Fodbold for Hjertet', fordi hjerte-kar-sygdomme kan ramme alle og for at skabe mere fokus på, hvad man kan gøre ved det. Motion og holdsport er et godt sted at starte, og her kan fodbold give et positivt fællesskab og samle folk," siger landsholdslegenden, som spillede 104 kampe i rødt og hvidt og nettede 37 gange. 

Motionsfodbold giver bedre sundhed 

‘Fodbold for Hjertet’ - og filmen - er blevet til på den triste baggrund, at næsten en halv million danskere lever med hjerte-kar-sygdomme - og her kan fodbolden være et positivt bidrag, både forebyggende og i behandling af sygdom. 

For undersøgelser viser, at motionsfodbold kan have en lang række gavnlige effekter på spillernes sundhed, eksempelvis på kondital, blodtryk og muskelstyrke. Fodbolden kan både forbedre livskvaliteten her og nu og være en god, forebyggende investering i hjerte-kar-patienternes helbred i fremtiden. 

  • ‘Fodbold for Hjertet’ er en videreudvikling af det såkaldte ‘Fodbold Fitness’-koncept, som er motionsfodbold med varieret træning og øvelser til både nybegyndere og mere erfarne spillere.  
  • Målet er, at ‘Fodbold for Hjertet’ i løbet af tre år skal få ti kommuner og 30 klubber til at tilbyde motionsfodbold til mindst 800 mennesker med hjerte-kar-sygdomme.   
  • ‘Fodbold for Hjertet’ er støttet af TrygFonden.