Endnu en fodboldweekend venter. Træneren sætter holdet. Holdlederen lægger tøjet klar. Og dommeren fløjter kampen i gang ved mere end 20.000 kampe de næste dage.

Bag kulisserne står de usynlige helte. Dem, der sørger for at kontingentkronerne kommer i kassen. At hjemmesiden er i topform. Og at alt det, der ikke handler om fodbold, ikke kommer i vejen for fodbolden.

Harrie, Carsten og Lasse er tre af de helte, der ikke går med kappe – men som med deres store indsats uden for kridtstregerne, gør det hele meget sjovere inde på banen.  

Strikketøjs-arbejde 

I pauserne på arbejdet. Inden aftensmaden. Og i sofaen foran ”fjerneren” inden sengetid. Den bærbare computer følger Harrie Horsmans fra Brabrand IF rundt hele dagen - og det er ikke for at streame serier eller spille spil. I browseren er adressen ”kluboffice.dbu.dk” lige så vedholdende som den erfarne ildsjæls 25 år lange engagement i hjerteklubben.

”Jeg plejer at sige, at det er ”strikketøjs-arbejde”. Andre sidder med strikketøjet om aftenen, mens jeg som regel sidder med KlubOffice. Så kan jeg få klaret de ting, der skal klares, mens jeg alligevel sidder foran fjerneren,” fortæller Harrie Horsmans.

Harrie og Brabrand IF har arbejdet med KlubOffice helt fra start. Og selvom der fortsat bliver brugt et antal timer om ugen, som ikke kan tælles på to hænder, så er mange processer blevet lettere med udviklingen af IT Klubpakken.

”Det er helt vildt, hvor meget der er sket de sidste 20 år. Jeg kan huske, at trænerne skulle afkrydse sedler og lægge dem i et dueslag, for at se hvem der var til træning. KampKlar har hjulpet os enormt meget. Spillerne skal være på holdet for at få informationer fra klub og trænere. Det gør det lettere at administrere medlemmer og hold,” slutter Harrie Horsmans.

Digitale blæksprutte

Kampe, træningstider og omklædningsrum. I Nivå Kokkedal Fodbold er medlemmer, trænere og gæster ikke i tvivl om, hvor de skal hen, når de ankommer på anlægget nord for København. 

Infoskærmen i klubben besvarer alle spørgsmål inden de overhovedet er stillet – ”Hvor skal vi spille? Hvor skal vi træne? Hvor skal vi klæde om?”.

Manden bag er Lasse Larsen, der sidder og trækker i de digitale tråde i KlubOffice. Her overvåger den erfarne klubleder hele banen, og holder snor i spilletilladelser, dommerpåsætning og holdtilmelding. Og det har spredt sig som ringe i vandet. Modstanderhold er således også begyndt at spørge Lasse til råds.  

”Det sker ind imellem, at folk fra andre klubber også spørger mig om reglerne til turneringerne. Det hjælper jeg selvfølgelig gerne med,” fortæller Lasse Larsen.

Fra træner, til ungdomsleder til webmaster 

En lillefinger, der bliver til en hånd, der bliver til en arm. En historie, som de fleste ildsjæle kan nikke genkendende til. For syv år siden meldte Carsten Eghoff sig til at være træner i Kristrup Boldklub. I dag er føjet børnekoordinator, delt ungdomskoordinator og webmaster til fodbold-CV’et.

Med flere kasketter på hovedet gør han en stor indsats for at få samlet informationer, så det hele fremgår glasklart for medlemmer, trænere og ledere i både håndbold- og fodboldafdelingen.

”Carsten har lavet et kæmpe stykke arbejde med vores nye hjemmeside, som nu bare spiller max,” lyder det i nomineringen fra Tina Toftegaard Ibsen.

Carsten har en generel opfordring til de frivillige, der involverer sig i foreningsarbejde.

”Det er svært at finde frivillige, der arbejder for hele klubben. Det er enormt vigtigt i en forening, at der bliver arbejdet for mere end bare det enkelte hold,” slutter Carsten Eghoff.

Brabrand IF, Nivå-Kokkedal FK og Kristrup Boldklub er alle brugere af DBUs IT Klubpakken - fire digitale værktøjer til at hjælpe klubber med den daglige administration. 

Læs mere om Fodbold app'en, KlubOffice, Klub-CMS og KampKlar her.