DBU Træneruddannelser

DBU Træneruddannelse

DBU tilbyder træneruddannelser for alle trænere – uanset holdets aldersgruppe eller niveau. 

Træneruddannelse giver dig værktøjer, teori og inspiration til trænerrollen, og ruster dig til at være med til at skabe et godt fodboldmiljø i samarbejde med klubben og dine spillere.

DBU ønsker at uddanne trænere til at yde kvalitet og give gode oplevelser til børn, unge og voksne i alle klubber landet over samt til at skabe spillere til højeste internationale niveau. 

I DBU tror vi på, at uddannede trænere er med til at tiltrække, fastholde og udvikle fodboldspillere.

Du finder aktuelle uddannelsestilbud ved at søge her. 

 
UEFA-godkendte træneruddannelser
Hvis du vil uddanne dig inden for trænergerningen - fra C-niveauet og op - og ønsker den formelle UEFA-licens, skal du deltage i og bestå de eksamener, der afslutter de pågældende uddannelser. Se oversigten her

Det skyldes blandt andet, at indførelsen af en decideret trænerlicens har været et væsentligt element i det internationale klublicenssystem. UEFA accepterer ikke udstedelse af licensbeviser, såfremt kursisterne ikke har bestået en afsluttende eksamen.

Trænerlicenser skal - jf. UEFA- aftalen - vedligeholdes for at kunne fornyes hvert tredje år, således at niveauet holdes jævnligt ved lige. Her kan du se regler for opretholdelse af din trænerlicens.

Tidsintervaller
Af faglige årsager er der et minimum tidsinterval før du kan gå fra UEFA B-træner til UEFA A-træner og igen fra UEFA A-træner til UEFA Pro-træner. Årsagen til tidsbegrænsningen er en målsætning om at sikre sammenhæng mellem den teoretiske del af uddannelserne og trænernes praktiske erfaring.

Q&A - UEFA Træneruddannelser

Kan jeg tilmelde mig UEFA C3 når jeg har gennemført C1?+

Nej. Du skal først tilmelde dig og gennemføre UEFA C2.

Kan jeg tilmelde mig UEFA C3, hvis jeg har gennemført DBU C2?+

Ja, det kan du. UEFA C3 er det næste kursus i rækken.

Jeg har gennemført B1 før 31. dec. 2021. Skal jeg tilmelde mig UEFA C3 for at uddanne mig videre?+

Hvis du vil have C-licensen skal du gennemføre C1 og C2 hvorefter du kan gå til C-eksamen og erhverve UEFA C-licensen. Hvis du vil videre på UEFA B1 behøver du ikke tage C licensen først, da du allerede har den gamle B1.

Jeg har gennemført C1 og C2 + B1 før 31. dec. 2021. Skal jeg gennemføre UEFA C3 før jeg kan tilmelde mig UEFA C-licens eksamen?+

Nej. Du kan tilmelde dig UEFA C-eksamen, når du har C1, C2 og B1.

Jeg har gennemført DBU B1. Kan jeg så tilmelde mig og gennemføre UEFA C1 og UEFA C2 og derefter C-licens eksamen for at få min C-licens?+

Ja. Det kan du godt.

Jeg har den gamle C-licens uden B1. Kan jeg gå videre på UEFA B1?+

Ja, hvis du har en gyldig C-licens, kan du gå videre på UEFA B1.

På mit gamle kursusbevis fra B1 står der UEFA B1. Skal jeg så tage en ny UEFA B1?+

Ja. Det skal du fordi den nye UEFA B1 svarer i tid og indhold til den gamle B2.