Videoeksempel - pasningsøvelser i træningen

20220806FB K407

Pasninger er en væsentlig del af fodboldspillet, så det er jo en meget naturlig prioritering, når der skal lægges en træningsplan. Få her inspiration til at udvikle på træningen af pasninger.

De fleste trænere har pasningsøvelser som en naturlig del af et træningsprogram. Pasninger er jo en væsentlig del af fodboldspillet, så det er jo en meget naturlig prioritering. Pasningsøvelser har mange gentagelser, men er i midlertidig netop øvelser der - for det meste - træner lukkede færdigheder.

I det færdige fodboldspil har man brug for at anvende sine færdigheder efter en forudgående opfattelse og beslutning om udførsel, så derfor kan man med fordel indtænke disse parametre i de pasningsøvelser som man planlægger.

En almindelig pasningsøvelse kan sagtens fungere som en opvarmning med bold (for lige at komme i gang med træningen), men for at betragte pasningsøvelser som decideret træning, kræver det, at vi som trænere kan designe øvelsen med krav og betingelser som kan rykke øvelsen lidt over mod det, der kræves i det færdige spil.

herunder viser vi et par eksempler på netop dette, og vi opfordrer til, at man som træner også afprøver sine egne ideer og spilrelevante pasningsøvelser.